Rodeanu, despre sistemul Patriot pentru Ucraina: Preşedintele şi premierul se cam calcă pe picioare

  • Vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, Bogdan Rodeanu, spune că Ucraina trebuie sprijinită cu un sistem Patriot, chiar dacă din cele care urmează să fie instalate.
  • El critică poziţiile publice ale preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Marcel Ciolacu pe această temă.
Urmărește
1459 afișări
Imaginea articolului Rodeanu, despre sistemul Patriot pentru Ucraina: Preşedintele şi premierul se cam calcă pe picioare

Rodeanu, despre sistemul Patriot pentru Ucraina: Preşedintele şi premierul se cam calcă pe picioare

„Ucraina are nevoie de ajutor. Cred că orice om care nu-şi doreşte să trăiască în dictatura lui Putin ştie şi el asta. dar ce face România să ajute? Păi nu prea ne e clar. La noi preşedintele şi premierul se cam calcă pe picioare şi nu ştie stânga ce face dreapta sau pur şi simplu îi ia gura pe dinainte. Am auzit cu toţii că Ucraina are nevoie de rachete Patriot. Dar ce spune România? Păi nu prea ştim. Aflat în SUA, preşedintele Iohannis a spus săptămâna trecută că e deschis la discuţii pentru asta. Cinci zile mai târziu, Marcel Ciolacu susţine, încă, că ministrul Apărării are reţineri mari, că nu au discutat în CSAT”, spune, într-un mesaj pestat pe platforma X, Bogdan Rodeanu.

El aminteşte şi de poziţia lui Nicolae Ciucă.

„Dar ce spune generalul Ciucă, al doilea om în stat? Că nu poate să spună. În vreme ce conducerea actuală al României este mai haotică decât oricând, să nu uităm că am cumpărat aceste sisteme antiaeriene Patriot să ne apărăm de cei care atacă în aceste momente Ucraina. Dar dacă Ucraina va fi înfrântă, nu va mai fi pace nicăieri în Europa şi nici măcar în România. Iar noi vom fi printre primele ţări ameninţate de Putin şi de acoliţii lui. Trebuie să înţeleagă asta şi preşedintele României şi prim-ministrul. Problema Patriot şi a altor ajutoare pentru Ucraina e că nu implică nici vacanţe exotice şi nici făină pentru covrigi. Astea sunt problemele lor. Poate că de asta îi e greu lui Iohannis şi lui Ciolacu să gestioneze public această chestiune. E un război în care ucrainenii luptă. Şi câtă vreme ei luptă, nu luptăm noi”, adaugă deputatul Rodeanu.

Bogdan Rodeanu afirmă că „evident că nu putem sprijini, poate, Ucraina cu un sistem Patriot deja operaţional, dar o putem face cu echipamentele care urmează să fie instalate”.

„Opţiunile noastre sunt lare - îi lăsăm pe ucraineni singuri, iar ruşii vor ajunge la Dunăre, poate la 10 km de galaţi sau 2 km de Tulcea. Şi atunci vom avea nevoie de mult mai mult decât de sistemele Patriot. Sau putem să ajutăm Ucraina, astfel încât ruşii să rămână la peste 1.000 de km distanţă de noi. Dacă Ucraina e înfrântă, atunci nu va mai fi pace nici în Europa şi nici în România. Vrem să apărăm România? Atunci trebuie să sprijinim acum, direct, Ucraina”, încheie Rodeanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici