Şansele de reuşită ale moţiunii de cenzură. Barna: Am un optimism moderat

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, luni, că are ”un optimism moderat faţă de moţiunea de cenzură” şi a făcut apel la parlamentari să voteze moţiunea de cenzură, în contextul în care există varianta ca Guvernul să aprobe o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea.

368 afișări
Imaginea articolului Şansele de reuşită ale moţiunii de cenzură. Barna: Am un optimism moderat

Şansele de reuşită ale moţiunii de cenzură. Barna: Am un optimism moderat

”Am discutat cu câţiva zeci de parlamentari. Cifrele sunt variabile, dar aţi văzut că Dragnea îşi face bloc de obicei în jurul său. Am un optimism moderat faţă de această moţiune”, a declarat Dan Barna.

El a făcut un apel la parlamentari să voteze moţiunea de cenzură, în contextul în care există varianta ca Guvernul să aprobe o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea.

”Riscul este unul foarte mare. Chiar dacă în cadrul întâlnirii pe care am avut-o la Guvern, chiar dacă în cursul acestei discuţii şi doamna Dăncilă şi dl Toader aveau o distanţă faţă de subiect, riscul este unul foarte mare, pentru că ştim cu toţii că în realitate Liviu Dragnea e cel care conduce acest Guvern şi riscul unei OUG este foarte mare. De aceea fac apel la parlamentari ca să folosim oportunitatea aceasta e a demite guvernul”, a adăugat Barna.

Liderul USR a criticat discursul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, din Consiliul Naţional al spocial-democraţilor.

”După 29 de ani, în aceeaşi zi, Liviu Dragnea a anunţat că vrea să reinstauereze în România o dictatură a corupţiei. 90% dintre români sunt explicit împotriva amnistiei şi graţierii. Ce decide Liviu Dragnea? Să ceară amnistie şi graţiere. Le cer tuturor parlamentarilor să uite de calcule, de interesele meschine pe care le au şi să voteze această moţiune de cenzură, pentru că e ultima şansă să scăpăm de acest guvern care aproape că ne va scoate din Europa şi UE. Dacă moţiunea va pica şi acest guvern va da OUG de amnistie şi graţiere, USR va fi în stradă alături de cetăţeni, pentru că acest guvern nu mai poate să continue şi vedem că e un guvern care ne dispreţuieşte ca ţară”, a mai spus Barna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici