Sarkozy: Declararea independenţei Kosovo, inevitabilă; Băsescu: România nu o va recunoaşte

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a apreciat, luni, la finalul discuţiilor cu omologul său român, că declararea independenţei provinciei Kosovo este inevitabilă, în timp ce preşedintele Traian Băsescu a menţionat că România nu va recunoaşte o astfel de declarare unilaterală.

3 afișări
Imaginea articolului Sarkozy: Declararea independenţei Kosovo, inevitabilă; Băsescu: România nu o va recunoaşte

Sarkozy: Declararea independenţei Kosovo, inevitabilă; Băsescu: România nu o va recunoaşte

"Franţa se bucură de rezultatul acestor alegeri şi doreşte să transmită un mesaj de liniştire prietenilor noştri din Serbia, că atunci când societatea şi economia se vor pune pe picioare, vor putea intra în UE", a spus Sarkozy, întrebat cum comentează rezultatul alegerilor de duminică din această ţară.

El a adăugat că, în opinia sa, declararea independeţiei provinciei Kosovo este inevitabilă şi că aceasta trebuie realizată în cele mai bune condiţii.

La rândul său, Traian Băsescu a menţionat că România va fi un partener extrem de loial al UE referitor la deciziile care se vor lua în problema Kosovo, dar că nu va recunoaşte independenţa provinciei declarată unilateral.

"România va fi un partener extrem de loial al deciziilor Uniunii, dar nu va recunoaşte independenţa Kosovo declarată unilateral", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici