Video SCANDAL între putere şi opoziţie, pe holul Parlamentului, pe Legea administraţiei publice locale. Presadă, USR: Vreau să previn un jaf din patrimoniul comunităţilor locale

Senatorul USR Florina Presadă a cerut explicaţii joi ministrului propus la Dezvoltare privind un proiect prin care se modifică Legea administraţiei publice locale, astfel încât deciziile privind înstrăinarea patrimoniului local să fie validate cu mai puţine voturi.

1306 afișări

Vreau să previn un jaf din patrimoniul comunităţilor locale. Cetăţenii au dreptul să ştie că votul lor nu va mai conta”, i-a strigat senatorul Florina Presadă ministrului propus la Dezvoltare Sevil Shhaideh.

”Vreţi să încheiem cumva dezbaterea asta? Nu pe hol trebuie să dezbatem”, i-a replicat vicepreşedintele Comisiei de administraţie a Camerei Deputaţilor Ioan Călin.

Sevil Shhaideh a evitat să dea un răspuns la întrebarea senatorului USR.

Senatorul USR făcea referire la o modificare legislativă propusă de Darius Vâlcov şi actualul primar general Gabriela Firea şi prevede ca deciziile privind patrimoniul consiliilor locale şi judeţene să fie aprobate cu 50% plus unu din voturile consilierilor. În prezent, aceste decizii se iau cu două treimi din numărul total al consilierilor locali sau judeţeni.

”În cadrul Comisiei de administraţie publică de la Senat discutăm de câteva luni de zile o propunere legislativă mai veche, care aparţine domnului Vâlcov şi doamnei Firea, prin care se doreşte scăderea majorităţilor prin care se iau deciziile privind patrimoniul în consiliile locale şi judeţene de la două treimi la 50 la sută plus unu din numărul total al consilierilor în funcţie. Este singurul tip de decizie la nivel local care are nevoie şi de voturile opoziţiei”, a declarat pentru Mediafax senatorul USR Florina Presadă.

Florina Presadă a afirmat că prin această lege ”se uşurează înstrăinarea patrimoniului local”, care ajunge astfel pe mâna unor firme ”asociate” puterii executive la nivel local.

”Practic, oricine, un cetăţean dacă a votat pentru un partid care a ajuns în opoziţie, votul lui este inutil, pentru că nu mai este nevoie de opoziţie în consiliile locale. Se anulează votul acestor cetăţeni, se uşurează înstrăinarea patrimoniului comunităţilor locale. Ştim bine că acesta ajunge de obicei să fie concesionat către diverse firme asociate puterii executive la nivel local. (...) Ideea de democraţie şi pluralism politic este anulată”, a mai spus Presadă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici