Schimb de replici Cioroianu-Voronin, la Munchen, pe tema limbii moldoveneşti

Ministrul de Externe Adrian Cioroianu a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că l-a întrebat pe preşedintele moldovean Vladimir Voronin dacă R. Moldova nu ar fi avantajată în ceea ce priveşte integrarea în UE de faptul că limba oficială este aceeaşi cu a unui stat membru al Uniunii.

2 afișări
Imaginea articolului Schimb de replici Cioroianu-Voronin, la Munchen, pe tema limbii moldoveneşti

Schimb de replici Cioroianu-Voronin, la Munchen, pe tema limbii moldoveneşti

Dialogul a avut loc cu ocazia participării la conferinţa de securitate de la Munchen.

Potrivit ministrului român, Voronin a răspuns precizând că ştie că este vorba despre două limbi identice, dar a adăugat că, în opinia sa, limba moldovenească a apărut înaintea limbii române şi de aceea va susţine întotdeauna existenţa unei limbi moldoveneşti.

Ministrul Cioroianu a explicat de asemenea că duminică a făcut parte, alături de înaltul reprezentant UE pentru politică externă, Javier Solana şi de Serghei Ivanov dintr-un „panel” dedicat Rusiei, ocazie cu care Serghei Ivanov a precizat că Moscova va fi reprezentată la Summitul NATO de la Bucureşti.

Ministrul de Externe Adrian Cioroianu a precizat de asemenea că l-a întrebat pe omologul său rus cum se justifică diferenţa de preţuri pentru gazele naturale, practicată pentru diferitele state.

Potrivit şefului diplomaţiei române, ministrul rus a explicat că, în opinia ţării sale nu există nicio legătură între politică şi preţuri, iar Rusia nu se gândeşte la politică atunci când stabileşte preţuri.

Printre subiectele discutate a figurat de asemenea şi Marea Neagră, interesele Rusiei în această zonă şi faptul că este regiune limitrofă NATO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici