Schimb de replici între Olteanu şi Boc pe tema demersului lui Stoica împotriva CNCD

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, a transmis, marţi, scrisori deschise preşedintelui PDL, Emil Boc, şi preşedintelui Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Csaba Ferenc Asztalos, în care atrage atenţia asupra demersului lui Valeriu Stoica împotriva CNCD.

1 afișare
Imaginea articolului Schimb de replici între Olteanu şi Boc pe tema demersului lui Stoica împotriva CNCD

Bogdan Olteanu, preşedintele Camerei Deputaţilor (Sursa: Mediafax Foto)

"Consider că acţiunea domnului Stoica este una lipsită de echitate, acesta trasferând interesele personale (de avocat al unei societăţi) în plan politic. De fapt, domnul Stoica încearcă să rescrie Constituţia României în funcţie de interesele sale conjuncturale şi de afaceri personale. Este regretabil că abilitatea strategică a domnului Stoica, atât de evidentă în combinaţiile şi intriga politică, se răsfrânge în planul funcţionării unei instituţii publice de maxim interes pentru democraţia românească", apreciază Olteanu în cele două scrisori, remise agenţiei MEDIAFAX de Camera Deputaţilor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor îi cere preşedintelui PDL fie să se delimiteze de demersul lui Valeriu Stoica, fie să-şi asume public desfiinţarea CNCD.

De asemenea, Bogdan Olteanu îl asigură pe preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării de întreaga sa susţinere.

"La fel ca şi CNSAS, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discrimării trebuie să existe, să funcţioneze şi să sancţioneze orice abatere de la regulile de comportament în spaţiul public, indiferent de poziţia sau rangul persoanei vizate", apreciază preşedintele Camerei.

Preşedintele PDL Emil Boc consideră că scrisoarea deschisă primită din partea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, reprezintă doar un demers de imagine din partea acestuia.

“Ce legătură are activitatea de avocat a unei persoane cu funcţionarea instituţiilor democratice ale statului de drept? Nu avem nicio problemă cu funcţionarea acestora, iar domnul Olteanu încearcă să îşi creeze imagine pe seama unui non-eveniment”, a spus Boc.

Existenţa Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) face obiectul unei excepţii de neconstituţionalitate invocate de vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica, în calitate de avocat al ALRO Slatina, într-un proces pe care compania îl are cu instituţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici