Scutaru: La jumătatea lui noiembrie bugetul e în Parlament. Angajarea pe descentralizare, până atunci

Liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor, George Scutaru, a declarat, marţi, că la jumătatea lunii noiembrie proiectul bugetului pe anul viitor va intra în dezbaterea Parlamentului, el arătând că angajarea răspunderii Guvernului pe descentralizare va avea loc până atunci.

278 afișări
Imaginea articolului Scutaru: La jumătatea lui noiembrie bugetul e în Parlament. Angajarea pe descentralizare, până atunci

George Scutaru (Imagine: Ciprian Sterian/ Mediafax Foto)

"Se doreşte ca descentralizarea şi efectele ei să fie cuprinse în viiitorul buget pe 2014. Tocmai ţinând cont că imediat, la jumătatea lunii noiembrie, vom avea bugetul în Parlament, asumarea (ar trebui, n.r.) să fie făcută până la discutarea bugetului. Asta a fost raţiunea principală (pentru angajarea răspunderii, n.r.)", a precizat Scutaru.

Prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis a declarat, marţi, după reuniunea grupurilor parlamentare PNL, că unii dintre liberali consideră că nu este bine ca Guvernul să-şi angajeze răspunderea pe proiectul de descentralizare şi doresc o dezbatere în Parlament asupra acestuia.

Întrebat dacă parlamentarii liberali sunt de acord cu angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul descentralizării, Iohannis a răspuns: "Au fost discuţii şi pe această temă. Unii colegi parlamentari au considerat că este bine să se meargă pe asumare, unii au considerat că nu este bine. Însă această chestiune putem să o discutăm dar nu putem să o hotărâm. Ştiţi f bine, dacă se merge sau nu asumare nu este hotărârea care reiese dintr-o discuţie informală".

Premierul Victor Ponta a anunţat, recent, că proiectul legii descentralizării va fi adoptat prin asumarea răspunderii Guvernului, în noiembrie, înainte de aprobarea bugetului pe anul 2014, dacă va exista susţinerea majorităţii.

Ulterior, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că Uniunea ar susţine proiectul Ministerului Dezvoltării Regionale privind descentralizarea, cu unele modificări, mai ales referitoare la buget.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici