Şeful Comisiei juridice din Camera Deputaţilor: Modificarea Codurilor penale este o urgenţă. Ar fi trebuit o OUG

Preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Nicuşor Halici, a declarat luni că modificarea codurilor penale reprezintă o urgenţă, indiferent dacă este făcută prin OUG sau lege, iar în contextul îm care Opoziţia îngreunează procesul legislativ, el crede că ar trebui adoptată de Executiv.

515 afișări
Imaginea articolului Şeful Comisiei juridice din Camera Deputaţilor: Modificarea Codurilor penale este o urgenţă. Ar fi trebuit o OUG

Şeful Comisiei juridice din Camera Deputaţilor: Modificarea Codurilor penale este o urgenţă. Ar fi trebuit o OUG

"Este o urgenţă. Că este prin ordonanţă, că este prin lege, este o urgenţă. În primul rând, ar trebui reglementate şi adoptate şi promulgate, în ce ordine doriţi dvs, acele dispoziţii care au fost declarate consituţionale şi cele care nu au fost atacate cu privire la modificările de la Coduri la CCR. Deci, alea se consideră. Ele, normal, ar fi putut fi proiect de lege, dar având în vedere că opoziţia, într-o mai mică sau mai mare măsură îndreptăţită, atacă tot ce adoptăm noi în Parlament la CCR şi îngreunează procesul legislativ, eu cred că ar fi trebuit OUG. Acum, dacă nu se mai întâmplă, cred că ar trebui pe de altă parte să începem să legiferăm, să finalizăm aici în Parlament. Ar fi mai multe soluţii în Parlament pe care să le adoptăm şi care să le parcurgem uletrior", a declarat Nicuşor Halici în Parlament.

Referitor la afirmaţiile ministrului Justiţiei Tudorel Toader că nu este decis în privinţa urgenţei acestor modificări, deputatul PSD a declarat că nevoia de urgenţă pentru modificarea Codurilor penale este din momentul în care au fost declarate neconstituţionale unele prevederi din Coduri.

"Urgenţă e din momentul în care au fost declarate neconstituţionale, deci de la momentul acelor zeci de decizii CCR a intervenit urgenţa. Pe de altă parte, cu privire la directivă, la fel este urgenţă, că pasează să raspundă domnia sa de ce pasează", a spus Halici.

Nicuşor Halici a afirmat că i-ar recomanda premierului Viorica Dăncilă să-l evalueze pe ministrul Justiţiei în funcţie de programul de guvernare asumat de PSD şi de sarcinile primite de acesta de la Viorica Dăncilă.

Întrebat dacă ministrul Tudorel Toader a îndeplint programul de guvernare PSD pe portofoliul Justiţiei, Halici a răspuns "parţial".

Viorica Dăncilă a declarat, luni, că va lua o decizie cu privire la demiterea ministrului Justiţiei după ce va asculta părerea colegilor în şedinţa Comitetului Executiv al PSD. Premierul a precizat că va prezenta social-democraţilor evaluarea sa în legătură cu Tudorel Toader.

Liviu Dragnea l-a avertizat, vineri, pe Tudorel Toader că nu mai poate continua aşa, anunţând de luni bune ordonanţe, dar fără să facă nimic. PreşedinPSD a spus că decizia legată de ministrul Justiţiei stă la mâna premierului.

Liderul PSD spune că decizia este la premier. „Să meargă la Bruxelles cu 7-8 articole, într-o mare umilinţă. În ceea ce priveşte codurile, parlamaentul să îşi urmeze cursusl. Aceste legi trebuie să fe finalizate. Gvernul trebuie să se ocupe de programul de guvernare.Nu putem să lăsăm să se discute despre teme parazit luni de zile”.

Întrebat dacă vrea ca Toader să plece, Dragnea a răspuns: „Nu mă interesează (...) Nimeni nu poate să stea prizonierul acestor teme parazite”.

Acesta a mai spus că sunt zeci de acte normative întârzitate de ministrul Justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici