Şeful DNA: Când am vorbit de presiuni m-am referit la declaraţiile lui Voicu, Kelemen şi Ponta

Şeful DNA, Daniel Morar, spune că atunci când a vorbit despre presiunile asupra procurorilor a avut în vedere declaraţiile vicepreşedinetlui PNL, Mihai Voicu, ale preşedintelui UDMR Kelemen Hunor şi postarea pe blog a preşedintelui PSD Victor Ponta.

238 afișări
Imaginea articolului Şeful DNA: Când am vorbit de presiuni m-am referit la declaraţiile lui Voicu, Kelemen şi Ponta

Şeful DNA: Când am vorbit de presiuni m-am referit la declaraţiile lui Voicu, Kelemen şi Ponta (Imagine: Mediafax Foto)

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Daniel Morar, a susţinut, la Realitatea TV, că atunci când a făcut referire la presiuni asupra procurorilor s-a referit la declaraţiile făcute de MIhai Voicu, de la PNL, care a spus că "DNA este ca Petrică cu lupul", o "instituţie necredibilă care aruncă bombe", la afirmaţiile lui Kelemen Hunor, de la UDMR care a susţinut că "DNA este o instituţie care distrige cariere şi că de cele mai multe ori s-a dovedit că acuzaţiile sunt false", precum şi la postarea de pe blogul persoanl, făcută de Victor Ponta.

"Aceste declaraţii generează presiuni asupra procurorilor, presiunea este indiferent de efectul pe care-l are. Ne deranjează acuzele şi decalraţiile nereale cu privire la un caz", a spus şeful DNA.

"Nu există un caz Borbely, nu există o acuzaţie oficială adusă domnului Borbely", a subliniat Morar.

Procurorul şef al DNA a spus, într-un interviu acordat TVR, că solidaritatea unor colegi de partide nu ar fi nicio problemă pentru procurori dacă s-ar opri aici, însă această solidaritate este "condimentată" cu afirmaţii făcute în necunoştinţă de cauză şi cu acuzaţii la adresa anchetatorilor.

"Am văzut în ce constau declaratiilor de susţinere ale colegilor de partid sau ale altor partide politice şi nu fac decât să constat că se întâmplă lucruri care în ultima vreme se repetă în mod obişnuit. Această solidaritate nu ar fi nicio problemă pentru procurori dacă s-ar opri aici, însă aceste forme de solidaritate sunt condimentate cu afirmaţii făcute în totală necunoştinţă de cauză şi cu acuzaţii la adresa DNA sau a procurorilor. Aceste personaje care fac acuzaţii nu cunosc nici situaţia de fapt, nici situaţia juridică şi nici normele juridice aplicabile în materie, fără ca asta să-i impiedice să facă acuzaţii de genul «DNA este o instituţie abuzivă». Problema se pune atunci când acest climat pune presiune pe procuror, în condiţiile în care oricum instrumentarea unui astfel de dosar este oricum destul de dificilă", a declarat Daniel Morar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici