Şeful FDGR Bistriţa-Năsăud: Am rămas foarte surprins de decizia lui Iohannis de a se înscrie în PNL

Liderul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) Bistriţa-Năsăud, Eckehardt Zaig, afirmă că a rămas "foarte surprins" de decizia lui Klaus Iohannis de a se înscrie în PNL, bănuiala sa fiind aceea că actualii guvernanţi l-au atras de partea lor ca să câştige simpatia germanilor din Europa.

207 afișări
Imaginea articolului Şeful FDGR Bistriţa-Năsăud: Am rămas foarte surprins de decizia lui Iohannis de a se înscrie în PNL

Klaus Iohannis (Imagine: Silvana Armat/Mediafax Foto)

"Am rămas foarte surprins de decizia lui Klaus Iohannis de a se înscrie în PNL. Nu ştiu ce l-a determinat să facă acest lucru, ştiind foarte bine că pierde astfel preşedinţia FDGR. Aştept cu nerăbdare să aflu, în 2 martie, la o şedinţă pe care o avem care sunt motivele pentru care a făcut acest pas. Noi, cei de la Forum, avem rezerve să trecem de partea guvernanţilor, indiferent care ar fi ei. Ajutăm oamenii, ne implicăm administrativ, dar stăm oarecum departe de politică. Părerea mea este că nu trebuia să facă acest pas. Cred că actualii guvernanţi l-au atras de partea lor pentru a câştiga simpatia germanilor din Europa", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, Eckehardt Zaig.

Liderul FDGR Bistriţa-Năsăud a spus că este convins că toate calităţile de bun primar ale edilului din Sibiu au dus la un interes atât de mare al partidelor politice faţă de el.

"Totuşi, eu cred că nu trebuia să facă acest pas. Acum toată lumea mă întreabă pe cine văd în funcţia de preşedinte, dar nu mi-am format o părere. Vom vedea", a declarat Eckehardt Zaig.

În Bistriţa-Năsăud, FDGR are peste 500 de membri, majoritatea etnici germani, dar şi români care fac parte din familii mixte.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că începând de miercuri este membru PNL, precizând că a luat această decizie în urma invitaţiei lansate de liderul PNL, Crin Antonescu.

El a spus că a acceptat să devină membru PNL în urma invitaţiei lui Crin Antonescu.

"Această invitaţie m-a onorat, mi-a dat ceva de gândit şi rezultatul este cel de astăzi", a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă susţinută alături de preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici