Şeitan, întrebat dacă mai pot fi tăiate pensiile în condiţiile deciziei CC: De tăiat, nu

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a fost întrebat, vineri, dacă pensiile vor mai putea fi tăiate, în condiţiile deciziei CC, el răspunzând: "De tăiat, nu!".

27 afișări
Imaginea articolului Şeitan, întrebat dacă mai pot fi tăiate pensiile în condiţiile deciziei CC: De tăiat, nu

Şeitan, întrebat dacă mai pot fi tăiate pensiile în condiţiile deciziei CC: De tăiat, nu (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Şeitan a fost întrebat dacă mai pot fi tăiate pensiile în condiţiile date de Curtea Constituţională. "De tăiat nu", a răspuns ministrul.

Curtea Constituţională a decis, vineri, cu majoritate de voturi, că unele măsuri de austeritate din legile pentru care Executivul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului, respectiv cele referitoare la pensiile speciale ale procurorilor, judecătorilor şi magistraţilor CC, cele privind reducerea cu 15% a cuantumului brut al pensiilor cuvenite sau aflate în plată, a indemnizaţiei de însoţitori pentru pensionarii de invaliditate de gradul I, precum şi cele referitoare la valoarea punctului de pensie utilizat de 622,9 de lei, sunt neconstituţionale.

Celelalte prevederi din legile austerităţii, printre care şi reducerea salariilor bugetarilor cu 25 la sută, au fost declarate constituţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici