Senat: Foştii şi actualii miniştri, urmăriţi penal după aceeaşi procedură

Senatul a aprobat, miercuri, un proiect de lege iniţiat de Guvern, care stabileşte că urmărirea penală şi judecarea foştilor membri ai Executivului nu se efectuează potrivit normelor de procedură penală de drept comun, ci conform procedurii aplicate actualilor miniştri.

1 afișare
Imaginea articolului Senat: Foştii şi actualii miniştri, urmăriţi penal după aceeaşi procedură

Senat: Foştii şi actualii miniştri, urmăriţi penal după aceeaşi procedură

Senatorii au aprobat, marţi, cu 70 de voturi “pentru”, unul “împotrivă” şi 4 abţineri, proiectul de lege pentru modificarea art.23 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, iniţiat de Guvern.

Potrivit acestui act normativ, urmărirea penală şi judecarea foştilor membri ai Guvernului pentru infracţiunile săvârşite în exerciţiul funcţiei lor se efectuează "potrivit normelor de procedură penală prevăzute de prezenta lege".

În expunerea de motive, Guvernul arată că, anterior, legea prevedea că urmărirea penală şi judecarea foştilor membri ai Guvernului pentru infracţiunile săvârşite în exerciţiul funcţiei lor se efectuează "potrivit normelor de procedură penală de drept comun".

Curtea Constituţională a declarat, însă, neconstiţională această prevedere, astfel că Executivul a pus în acord Legea răspunderii ministeriale cu deciziile Curţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici