Senator, despre scandalul iscat de primarul din Târgu Mureş: Nu credeam că mai sunt politicieni care vor să decidă cine are dreptul să aibă copii

Senatorul UDMR de Mureş, Novak Csaba Zoltan, consideră că primarul Dorin Florea a dat un exemplu despre cum nu trebuie abordate anumite probleme sociale şi a spus că n-ar fi crezut că mai sunt politicieni în România care doresc să reglementeze cine are dreptul să aibă copii.

993 afișări
Imaginea articolului Senator, despre scandalul iscat de primarul din Târgu Mureş: Nu credeam că mai sunt politicieni care vor să decidă cine are dreptul să aibă copii

Senator: Nu credeam că mai sunt politicieni care vor să decidă cine are dreptul să aibă copii

Senatorul Novak Csaba Zoltan a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că Dorin Florea se comportă ca un om „obosit, erodat şi rupt de realitate”.

„Primarul Dorin Florea ne-a dat un exemplu negativ şi ne-a demonstrat cum nu trebuie să abordezi anumite probleme sociale delicate şi cum nu trebuie să vorbeşti despre ele. Domnul primar se comportă ca un om obosit, erodat şi rupt de realitate. După 30 de ani de democraţie nu aş fi crezut că mai sunt politicieni în România care doresc să reglementeze administrativ viaţa privată a cetăţenilor, cine are dreptul să aibă copii şi cine nu”, a spus Novak.

Senatorul susţine că locuitorii din Estul Europei ştiu că secolul al XX-lea a fost plin de exemple negative în ceea ce priveşte astfel de probleme, cum ar fi regimul nazist al lui Hitler, cell comunist al lui Ceauşescu sau generaţia decreţeilor.

„Consider că acea persoană care gândeşte în acest stil, în acest mod, nu are ce căuta într-o democraţie, într-un sistem democratic şi nici într-o funcţie publică”, a conchis senatorul UDMR.

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, este aşteptat în 21 ianuarie la sediul CNCD pentru a fi audiat, a precizat, pentru MEDIAFAX, preşedintele instituţiei, Csaba Asztalos. Edilul riscă o amendă cuprinsă între 2.000 şi 100.000 de lei.

Dorin Florea a scris luni pe Facebook că populaţia trebuie conştientizată că responsabilitatea creşterii şi formării unui copil este uriaşă. El propune astfel introducerea unor anchete sociale obligatorii pentru cuplurile care vor să aibă copii.

Ulterior, Dorin Florea a venit cu explicaţii. El a afirmat pentru MEDIAFAX că propunerea vizând anchetele sociale în cazul femeilor din categorii defavorizate care nasc nu înseamnă rasism, ci responsabilitate, avertizând că România se confruntă cu o „bombă socială” care „va exploda”. Edilul a mai precizat că nu îl sperie CNCD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
senator,
udmr,
florea

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici