Senator PNL: Nu avem motive de gâlceavă, Sibiu are veleităţi de capitală regională

Sibiu are "veleităţi de capitală regională" datorită "realităţilor istorice şi culturale", susţine senatorul PNL Nicolae Neagu, potrivit căruia nu există "motive de gâlceavă" în ceea ce priveşte stabilirea viitoarei capitale regionale.

272 afișări
Imaginea articolului Senator PNL: Nu avem motive de gâlceavă, Sibiu are veleităţi de capitală regională

Senator PNL: Nu avem motive de gâlceavă, Sibiu are veleităţi de capitală regională (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/ Mediafax Foto)

Senatorul PNL de Sibiu, Nicolae Neagu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că nu există "motive de gâlceavă" în ceea ce priveşte stabilirea viitoarei capitale regionale, Sibiu având "veleităţi de capitală regională" susţinute istoric.

"Nu avem motive de gâlceavă. Noi trebuie să scoatem la suprafaţă nu neapărat chestiuni tehnice, ci să ţinem frontul comun asupra realităţilor istorice şi culturale. Sibiu nu numai că are o tradiţie istorică, dar evenimentele recente marchează o evidenţă administrativă la Sibiu. Suntem post Capitală Culturală Europeană (CCE), iar în momentele de desfăşurare a programului CCE, în contextul acelui an 2007, s-au întâmplat lucruri care nu se întâmplă oricând. În contextul acelui an, Sibiul a ţinut a treia Conferinţă Ecumenică Mondială, care nu e un lucru oarecare", a declarat Nicolae Neagu.

Potrivit acestuia, "Sibiu are veleităţile de capitală regională, pentru că le are istoric".

"Noi nu trebuie să ne luptăm cu nimeni şi trebuie să ţinem cont de realităţi şi evidenţe şi să facem front comun în sensul unei justificări corecte şi nu unei lupte de persoane", a adăugat Neagu.

Potrivit acestuia, "polurile decizionale vin în lume mai ales din polurile bine organizate administrativ şi nu neapărat din zonele bine definite economic".

"În această situaţie, cred că e limpede de ce Sibiu ar putea fi catalogat din start îndreptăţit şi nevremelnic centrul acestei regiuni administrative", a conchis Neagu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici