Senator UDMR: Cheia reuşitei în viitoarea coaliţie: dialogul. Vicepremieri din partide, o soluţie

  • Cheia reuşitei în viitoarea coaliţie este dialogul, altfel coaliţia va ajunge eşua, este de părere senatorul UDMR Tanczos Barna.
  • Întrebat dacă va exista câte un post de vicepremier pentru fiecare partid din coaliţie, senatorul a spus că „poate fi o soluţie”.
  • Întrebat ce ministere vizează UDMR, senatorul a răspuns că nu va face declaraţii în acest sens pentru că nu ar fi corect ca partenerii de coaliţie să afle din presă care sunt ministerele vizate de UDMR
484 afișări
Imaginea articolului Senator UDMR: Cheia reuşitei în viitoarea coaliţie: dialogul. Vicepremieri din partide, o soluţie

Senator UDMR: Cheia reuşitei în viitoarea coaliţie: dialogul. Vicepremieri din partide, o soluţie

Senatorul UDMR Tanczos Barna a declarat, vineri, la Digi24, că în aceste momente fiecare formaţiune politică îşi face strategia şi discută cu liderul partidului cu privire la ministerele care ar putea fi vizate.

„Asta facem şi noi. În paralel, analizăm modul în care cele trei programe de guvernare pot fi comasate şi putem găsi soluţii pentru a satisface fiecare partid, în aşa fel încât să existe o coeziune în rândul coaliţiei”, Tanczos Barna.

Întrebat ce ministere vizează UDMR, senatorul a răspuns că nu va face declaraţii în acest sens pentru că nu ar fi corect ca partenerii de coaliţie să afle din presă care sunt ministerele vizate de UDMR: „Avem o experienţă bogată în administraţie, în activitatea parlamentară, sunt colegi care au lucrat în diverse ministere şi au fost inclusiv preşedinţi de comisii permanente în Parlament, specialişti care pot desfăşura o activitate absolut satisfăcătoare şi competentă în cadrul ministerelor”.

Chestionat, de asemenea, dacă va exista un comitet de coordonare la nivelul coaliţiei, Tanczos a spus că UDMR are experienţa unor coaliţii care au funcţionat şi experienţa unor încercări de coaliţie care nu au mers bine: „Cu siguranţă cheia succesului este dialogul şi sunt şedinţele săptămânale atât la nivelul Guvernului, cât şi la nivelul Parlamentului unde se discută detaliile fiecărei acţiuni, altfel coaliţiile ajung la soarta celor care în ultimii 16 ani au eşuat. Am văzut că din 2004 încoace nicio coaliţie nu a rezistat patru ani. Lipsa dialogului şi lipsa coeziunii duc la aceste bănuieli, neînţelegeri, acţiuni care nu sunt coordonate cum trebuie şi atunci încep problemele şi discuţiile. Eu cred că este de dorit ca această coaliţie să reziste patru ani să guverneze România cât mai mult timp posibil şi cheia unei activităţi eficiente este dialogul”.

Senatorul UDMR a mai fost întrebat dacă va exista câte un post de vicepremier pentru fiecare partid reprezentat în coaliţie şi a răspuns: „Poate fi o soluţie”.

De altfel, senatorul este convins că va funcţiona coaliţia, pentru că sunt implicate formaţiuni politice care doresc acest lucru şi care au „această singura posibilitate practic de a dialoga”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici