Senator UDMR: Maghiarii ar trebui să primească Premiul Nobel pentru Pace

Senatorul UDMR Sogor Csaba, al doilea pe lista UDMR pentru Parlamentul European, a declarat, duminică, în faţa a 3.000 de participanţi la închiderea oficială a campaniei UDMR pentru PE de la Târgu Mureş, că maghiarii ar trebui să primească Premiul Nobel pentru Pace.

2 afișări
Imaginea articolului Senator UDMR: Maghiarii ar trebui să primească Premiul Nobel pentru Pace

Senator UDMR: Maghiarii ar trebui să primească Premiul Nobel pentru Pace

În opinia senatorului Sogor Csaba, maghiarii ar trebui să primească acest premiu pentru că au luptat pentru drepturilor lor numai cu "instrumente legale", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Cred că a venit momentul ca nu numai maghiarii din Transilvania, ci toţi maghiarii din Bazinul Carpatic să primească Premiul Nobel pentru pace, pentru că au uptat pentru drepturile noastre numai cu instrumente legale", a argumentat senatorul UDMR.

Reprezentanţi din aproape o mie de localităţi au participat, duminică, la sala Polivalentă din Târgu Mureş, la închiderea oficială a campaniei UDMR, şi au adoptat o proclamaţie în 12 puncte care cere, printre altele, asigurarea dreptului la autodeterminare în interiorul României pentru toate minorităţile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici