Senatorii vor buget pe 2009 peste limita MEF, din care să cumpere instalaţie de purificare a aerului

Viitorii senatori vor beneficia, începând cu 2009, de o aplicaţie integrată de management economic, logistic, resurse umane, în valoare de 800.000 RON şi de o instalaţie de purificare a aerului din sala de plen, care va costa 250.000 RON, conform proiectului de buget al Senatului pentru anul viitor.

10 afișări
Imaginea articolului Senatorii vor buget pe 2009 peste limita MEF, din care să cumpere instalaţie de purificare a aerului

Senatorii vor buget pe 2009 peste limita MEF, din care să cumpere instalaţie de purificare a aerului (Imagine: Mediafax Foto)

Secretarul general al Senatului, Dan Vasiliu, a explicat, marţi, că actualii senatori s-au plâns de calitatea slabă a aerului din sala de plen şi că, potrivit cerinţelor care vor fi impuse la achiziţionare, echipamentul va trebui să purifice aerul în proporţie de peste 99%.

Senatorii intenţionează să achiziţioneze alte 15 aparate de purificare a aerului, unul special pentru biroul preşedintelui Senatului, valoarea totală estimată a acestora fiind de 150.000 RON.

De asemenea, viitorii senatori vor avea la dispoziţie, pentru birourile senatoriale, câte un autoturism nou, în valoare de 44.400 RON, cele pe care le au în prezent în folosinţă având peste 250.000 de kilometri parcurşi, iar pentru comisiile permanente vor fi cumpărate 20 de autoturisme cu capacitate cilindrică de până la 2000 cmc, cu un preţ total de 2.000.000 RON.

Totodată, Senatul va dispune începând din 2009 de încă trei microbuze, a căror valoare totală va fi de 600.000 RON.

Secretarul general al Senatului, Dan Vasiliu, a mai precizat că vor mai fi achiziţionate 40 de laptopuri, precum şi telefoane mobile noi pentru senatori, deoarece cele pe care le au în prezent au o vechime de aproximativ 7 ani.

Potrivit proiectului de buget pentru anul viitor, Senatul ar urma să aibă la dispoziţie 153,398 milioane RON, depăşind cu 18,52% limita propusă de Ministerul Economiei şi Finanţelor, care a transmis o scrisoare prin care recomanda un buget de 129,43 milioane RON.

Cheltuielile salariale din 2009 se vor ridica la 76,908 milioane RON, care vor cuprinde şi fondul de premii aferent anului 2008.

Tot în proiectul de buget sunt prevăzute şi cheltuielile deplasărilor în străinătate, echivalate la 4 milioane RON, în timp ce deplasările interne vor costa 10,38 milioane RON.

Proiectul de buget urmează să fie dezbătut luni în plenul Senatului, iar după aprobare să fie transmis Guvernului pentru a fi inclus în bugetul de stat pentru anul 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici