Senatorul PSD Sorin Bota cere demiterea de urgenţă a directorului general al CNADNR

Senatorul PSD Sorin Bota cere demiterea "de urgenţă" a directorului general al CNADNR, parlamentarul afirmând că "este inadmisibil ca PDL, prin vectorii săi de comunicare, să critice modul în care s-a intervenit pe drumurile naţionale din zona montană în aceste zile cu ninsoare".

1188 afișări
Imaginea articolului Senatorul PSD Sorin Bota cere demiterea de urgenţă a directorului general al CNADNR

Senatorul PSD Sorin Bota cere demiterea de urgenţă a directorului general al CNADNR (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Directorul general al CNADNR trebuie demis de urgenţă urmare a bâlbâielii cu care a gestionat primul lui eveniment naţional de anvergură. Este inadmisibil ca PDL-ul, prin vectorii săi de comunicare, să critice modul în care s-a intervenit pe drumurile naţionale din zona montană în aceste zile cu ninsoare. Am ajuns să ne critice tocmai cei care, ani la rând, au fost prinşi pe nepregătite de iarnă, indiferent de când venea aceasta. Avertizarile meteo au existat şi de aceea trebuiau luate măsuri urgente, nu să se dea vina pe licitaţiile pe care nu au fost în stare să le gestioneze până la această oră. CNADNR-ul are echipamentele necesare pentru intervenţie, iar acestea puteau fi mobilizate în zonele montane în care s-au anunţat căderi de ninsoare. Incompetenţa este explicaţia şi nicidecum licitaţiile care sunt în curs de desfăşurare", susţine Bota într-un comunicat.

El spune că îi este ruşine să asiste la "bâlbâiala" CNADNR.

"Mi-e ruşine să asist la bâlbâiala CNADNR şi la critica PDL-iştilor, care, timp de 8 ani de zile, anual au fost prinşi pe nepregătite de venirea zăpezii", a declarat senatorul Sorin Bota, citat în comunicat.

Narcis Neaga, fost director adjunct al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, responsabil pentru concesiuni, a preluat, recent, conducerea CNADNR în locul lui Mircea Pop, demis din funcţie.

În luna ianuarie, după ce presa a relatat că mai mulţi directori din CNADNR au petrecut la munte deşi meteorologii anunţaseră pentru acea perioadă că vremea se va înrăutăţi accentuat, premierul Victor Ponta a anunţat că Mircea Pop, care a condus CNADNR din iulie 2012, a demisionat de la conducerea companiei, dar va asigura interimatul pentru o perioadă foarte scurtă, până la numirea altui şef.

Pop a rămas însă interimar până în august, premierul Ponta explicând că acesta a câştigat concursul pentru postul de manager privat astfel că Guvernul ar fi obligat să îl instaleze în această funcţie dacă expiră interimatul.

Premierul Ponta a declarat, luni, că sunt încă administraţii locale care nu au încheiat contracte de deszăpezire a drumurilor pe timp de iarnă deoarece firmele de profil nu mai vor să lucreze pe "bani puţini" şi să fie şi criticate inclusiv de presă, afirmând că din aceste motive nu mai sunt găsiţi "clienţi".

Traficul rutier în câteva judeţe din ţară a fost afectat în ultimele zile din cauza condiţiilor meteo.

Traficul rutier a fost reluat, marţi seară, pe DN 73, între Câmpulung Muscel şi Bran, spre Braşov, după ce drumarii au lucrat trei ore pentru a îndepărta stratul de zăpadă depus pe carosabil, care a atins pe alocuri şi zece centimetri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici