Senatul a decis ca municipiul Constanţa să fie declarat oraş-martir al Revoluţiei din Decembrie 1989

Senatul a adoptat, miercuri, un proiect de lege privind declararea municipiului Constanţa ca oraş-martir al Revoluţiei din Decembrie 1989, în expunerea de motive menţionându-se că, astfel, se îndreaptă un neajuns.

224 afișări
Imaginea articolului Senatul a decis ca municipiul Constanţa să fie declarat oraş-martir al Revoluţiei din Decembrie 1989

Senatul a decis ca municipiul Constanţa să fie declarat oraş-martir al Revoluţiei din Decembrie 1989 (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Revoluţia din Decembrie 1989 a reprezentat, indiscutabil, un act istoric esenţial pentru naţiunea română. (…) Trebuie să arătăm, prin gesturi fireşti şi necesare, recunoştiinţa noastră faţă de eroii din localităţile Bucureşti, Timişoara, Braşov, Sibiu, Lugoj. Această iniţiativă legislativă îşi propune să îndrepte un neajuns, în sensul în care este nevoie ca şi municipiul Constanţa să devină oraş-martir", se arată în expunerea de motive.

Potrivit documentului, în timpul Revoluţiei, la Constanţa au murit 30 de persoane şi au fost rănite 88.

Iniţiatorii legii sunt Aledin Amet, deputat din partea minorităţilor naţionale, Mircia Giurgiu, deputat PDL şi Emilian Frâncu, senator PNL.

Raportul Comisiei juridice, favorabil propunerii legislative, a fost aprobat cu 67 de voturi "pentru", 14 "împotrivă" şi 3 abţineri, în timp ce proiectul a primit 73 de voturi favorabile, 11 "împotrivă" şi 3 abţineri.

Senatul a fost prima Cameră sesizată, decizia urmând să fie luată de Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici