Senatul a respins cererea lui Băsescu de reexaminare a legii de vânzare a locuinţelor din Apărare

Plenul Senatului a respins, marţi, cererea de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu, la legea privind autorizarea instituţiilor publice din sistemul de apărare de a vinde personalului propriu unele locuinţe de serviciu pe care acestea le-au în administrare.

6 afișări
Imaginea articolului Senatul a respins cererea lui Băsescu de reexaminare a legii de vânzare a locuinţelor din Apărare

Senatul a respins cererea lui Băsescu de reexaminare a legii de vânzare a locuinţelor din Apărare

Cerere de reexaminare a Legii privind modificarea Legii nr. 562/2004, privind autorizarea instituţiilor publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională de a vinde personalului propriu unele locuinţe de serviciu pe care acestea le au în administrare, a primit din partea Comisiei de apărare din Senat un raport de respingere.

Senatorii din Comisia de apărare au stabilit în cadrul dezbaterilor pe cererea de reexaminare a şefului statului, cu unanimitate de voturi, că ”motivele acesteia sunt neîntemeiate, în raport cu prevederile legii cadru, care reglementează condiţiile şi categoriile de personal care pot cumpăra locuinţa de serviciu”.

Supus votului Plenului Senatului, raportul de respingere a cererii de reexaminare a întrunit 34 de voturi ”pentru”, 11 voturi ”împotrivă” şi 2 abţineri.

Preşedintele de şedinţă, Norica Nicolai, a anunţat că raportul de respingere a fost adoptat, dar a fost contrazisă în plen de senatorul PD Dan Cârlan, care a precizat că voturile favorabile nu sunt suficiente pentru adoptarea raportului de respingere a cererii de reexaminare.

”Raportul se adoptă cu majoritatea senatorilor prezenţi, conform regulamentului de şedinţă - 34 înseamnă jumătate din 68. Ori nu suntem prezenţi în cvorum, ori raportul nu a întrunit numărul de voturi necesar pentru a fi adoptat”, a declarat senatorul PD Dan Cârlan.

Norica Nicolai l-a contrazis pe colegul democrat, precizând că, pentru cvorum, sunt necesari 67 de senatori, nu 68, două mandate fiind invalidate, unul prin demisia lui Dan Voiculescu, iar celălalt, prin decesul lui Antonie Iorgovan.

”Suntem 137, fără doi 135. Împărţit la doi înseamnă 67 şi jumătate, care este cvorumul”, a făcut Gavrilă Vasilescu calculul, spre amuzamentul senatorilor din plen.

Senatorul PC a propus reluarea votului, în condiţiile în care nu toţi senatorii şi-au exprimat votul, raportul de respinegere a cererii de reexaminare întrunind, de data aceasta, 42 de voturi favorabile şi 12 de respingere, astfel că legea a fost acceptată în varianta adoptată de Camera Deputaţilor, fără a se ţine cont de observaţiile şefului statului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici