Senatul propune ca 5% din sumele din contravenţii să fie venit la fondul de asigurări de sănătate

Senatorii au decis, luni, ca cinci la sută din sumele provenite din contravenţii, sancţiuni, amenzi, autorizaţii, taxe aplicate sau datorate de către persoanele fizice sau juridice să se facă venit la fondul de asigurări sociale de sănătate.

15 afișări
Imaginea articolului Senatul propune ca 5% din sumele din contravenţii să fie venit la fondul de asigurări de sănătate

Senatul propune ca 5% din sumele din contravenţii să fie venit la fondul de asigurări de sănătate (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Senatul a adoptat, cu amendamente, o iniţiativă legislativă privind completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Iniţiatorii proiectului sunt parlamentarii PNL Minerva Boitan, Puiu Haşotti, Paul Ichim, Titus Paşca, Marius Nicoară, Nicolae Robu, Cornel Popa, senatorul PSD Vasile Ion, senatorul PDL Şerban Rădulescu şi deputaţii Tudor Ciuhodaru şi Sonia Drăghici.

Potrivit iniţiativei, banii obţinuţi vor fi utilizaţi pentru completarea sumelor necesare tratamentelor prevăzute în următoarele programe de sănătate: oncohematologie, transplant de organe, chirurgie cardiovasculară şi cardiologie intervenţională.

Proiectul a fost dezbătut de Senat în calitate de primă Cameră sesizată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici