Senatul va avea două noi comisii permanente, pentru transporturi şi energie şi pentru mediu

Senatul va avea două noi comisii permanente de specialitate - Comisia pentru transporturi şi energie şi Comisia pentru mediu -, a anunţat, marţi dimineaţă, vicepreşedintele acestei Camere Cristian Dumitrescu (PSD).

108 afișări
Imaginea articolului Senatul va avea două noi comisii permanente, pentru transporturi şi energie şi pentru mediu

Senatul va avea două noi comisii permanente, pentru transporturi şi energie şi pentru mediu (Imagine: Răzvan Chiriţă / Mediafax Foto)

Cristian Dumitrescu a precizat că modificarea a fost determinată de faptul că astfel de comisii, pentru transporturi şi energie şi pentru mediu, au fost înfiinţate, la începutul sesiunii, în Camera Deputaţilor, iar la Senat nu existau comisii similare.

"Există ministere care au aceste denumiri, există ministru delegat pentru energie şi s-a impus această necesitate de a ne modifica şi noi structura. Procedurile de urmat sunt foarte simple: decizia Biroului Permanent se pune în aplicare, liderii de grup, la începutul săptămânii viitoare, negociază structura şi conducerea acestor două comisii, urmând ca Biroul Permanent de luni să stabilească lucrurile pentru a fi puse pe ordinea de zi şi a fi aprobate de plen, prin vot", a spus vicepreşedintele Senatului.

Pe de altă parte, acesta a afirmat că va trebui modificat, în consecinţă, şi Regulamentul Senatului, prin adăugarea celor două comisii în lista celor care funcţionează deja în Senat.

Prin înfiinţarea acestor comisii permanente, numărul comisiilor de specialitate din Senat va ajunge la 20.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici