Şerban Nicolae ar putea fi propus secretar de stat în MAI - surse

PSD l-ar putea propune pe fostul senator Şerban Nicolae în funcţia de secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

60 afișări
Imaginea articolului Şerban Nicolae ar putea fi propus secretar de stat în MAI - surse

Şerban Nicolae ar putea fi propus secretar de stat în MAI - surse (Imagine: Mediafax Foto)

De altfel, Şerban Nicolae a participat, luni, la şedinţa Biroului Permanent Naţional, deşi nu este membru în acest for de conducere.

Fostul senator PSD a candidat la alegerile generale într-un colegiu din Capitală, nereuşind să câştige un nou mandat în Parlament.

Numirile de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, pentru o funcţie de secretar de stat din partea PSD şi şefia DGIPI, au reprezentat, neoficial, motivul demisiei atât a lui Gabriel Oprea cât şi a lui Liviu Dragnea din fruntea ministerului.

Ministrul de Interne, Liviu Dragnea, care i-a succedat lui Gabriel Oprea la şefia MAI, a anunţat, pe 2 februarie, că demisionează din funcţie - la zece zile de la numire - invocând fondurile insuficiente primite de MAI prin proiectul de buget pe 2009.

Surse din PSD declaraseră, săptămâna trecută, pentru MEDIAFAX, că Liviu Dragnea a avut în vedere demisia din funcţia de ministru de Interne cu o săptămână în urmă, când i-a trimis premierului propunerile privind şeful DGIPI – respectiv Ionel Georgescu – şi secretarul de stat în MAI, Mihnea Silvestru, refuzul lui Boc de a-i numi pe cei doi stând la baza deciziei de a renunţa la mandat.

Aceleaşi surse susţin că Dragnea ar fi fost avertizat privind redeschiderea unor dosare, la DNA, în care a primit, deja, neînceperea urmăririi penale.

Astfel, Dragnea ar fi dorit să îşi dea demisia în timpul reuniunii grupurilor PSD de la Sinaia, care s-a desfăşurat vineri şi sâmbătă, dar a fost rugat de Geoană să nu recurgă la acest gest.

Dragnea s-ar fi confesat, în timpul reuniunii de la Sinaia, unor prieteni apropiaţi, în ceea ce priveşte intenţia sa, dar a lăsat până în ultimul moment anunţul public, ceea ce a creat bulversare în partid, au spus sursele citate.

Deşi ştia de intenţia lui Dragnea, Geoană ar fi aflat că acesta va recurge efectiv la demisie cu câteva minute înainte de declaraţia de presă a ministrului demisionar, când a apucat să sune câţiva colegi de partid pentru a-i pregăti pentru acest lucru, au mai arătat sursele citate.

Sursele citate au arătat că Dragnea ar fi ştiut de aceste nominalizări – Ionel Georgescu, la DGIPI, şi Mihnea Silvestru – secretar de stat – încă din momentul în care a acceptat să preia funcţia de ministru, acesta fiind mandatul său.

Sursele menţionate au arătat că cei doi – Ionel Georgescu şi Mihnea Silvestru – ar fi susţinuţi de liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, care l-ar fi sprijinit pe Dragnea să ajungă ministru în schimbul nominalizării celor doi pe posturile enumerate.

Citeşte şi:

Geoană: Desemnarea şefului DGIPI nu este o decizie politică

Dragnea spune că a demisionat pentru că nu a putut accepta compromisurile politice

Dragnea demisionează de la conducerea Ministerului de Interne

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici