Şevardnadze: "Ceauşescu şi Gorbaciov erau să se ia la bătaie"

Şeful diplomaţiei sovietice din timpul căderii Cortinei de Fier a rememorat, într-un interviu acordat cotidianului Adevărul, culisele pregătirii unificării Germaniei, relaţiile tensionate ale Moscovei cu România comunistă, precum şi prăbuşirea URSS.

171 afișări
Imaginea articolului Şevardnadze: "Ceauşescu şi Gorbaciov erau să se ia la bătaie"

Eduard Şevardnadze: „Ceauşescu şi Gorbaciov erau să se ia la bătaie“

"Îmi aduc aminte că Gorbaciov a fost într-o vizită la Bucureşti, unde s-a certat foarte tare cu Ceauşescu. ( Vizita a avut loc în mai 1987, n.r.). De obicei, când efectua vizite în străinătate, Gorbaciov mă lua şi pe mine, dar de data aceasta nu m-a luat. Eu am citit însă minutele întâlnirii Ceauşescu-Gorbaciov, acestea se dădeau tuturor membrilor Biroului Politic.

Au început discuţiile tête-à-tête la 9 seara şi s-au tot certat până dimineaţa. Gorbaciov insista pentru reformă şi democratizare, iar Ceauşescu refuza. Mi s-a părut că aşa de dură a fost discuţia spre dimineaţă, că puteau să se ia şi la bătaie", a povestit Şevardnadze.

Citește interviul integral cu Eduard Şevardnadze pe www.adevarul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici