Severin refuză în continuare să demisioneze

Europarlamentarul Adrian Severin refuză în continuare să demisioneze, atât din PSD, cât şi din PE, susţinând, la Antena 3, că nu este dispus să facă "un sacrificiu ritual" şi că solicită efectuarea unei anchete.

19 afișări
Imaginea articolului Severin refuză în continuare să demisioneze

Severin refuză în continuare să demisioneze (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"A demisiona ca răspuns la acuzaţii mincinoase nu poate fi o soluţie", a susţinut Severin, adăugând că ceea ce i se cere este să facă "un sacrificiu ritual", pentru ca astfel să scape toată lumea de responsabilitatea aflării adevărului.

"Nu sunt dispus să fac acest lucru", a subliniat eurodeputatul la Antena 3.

El a mai declarat că "Victor Ponta a tras concluzii pe baza lecturii ziarelor", dar că aceasta "nu poate fi baza unor concluzii care condamnă sau absolvă pe cineva".

Adrian Severin a subliniat că el cere în continuare efectuarea unei anchete, cu atât mai bine dacă este vorba despre o anchetă judiciară.

"Demisiile nu reprezintă o soluţie serioasă. (...) Voi rămâne un social-democrat independent şi voi lupta în continuare pentru adevăr. (...) Dacă sacrificăm adevărul pentru o bună imagine, nu facem lucrul care trebuie, nu facem un serviciu nici cetăţenilor noştri, nici instituţiilor europene", a mai susţinut Severin.

"Biroul grupului S&D din PE a confirmat, marţi, excluderea europarlamentarului Adrian Severin, acuzat de corupţie, din toate poziţiile deţinute şi i-a cerut acestuia să demisioneze din Parlamentul European", se arată într-o declaraţie a grupului socialiştilor şi democraţilor din PE remisă, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Serviciul de presă al Biroului S&D a remis agenţiei MEDIAFAX textul integral al deciziei adoptate în şedinţa de marţi.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, că Adrian Severin trebuie să demisioneze din partid şi din Parlamentul European, fiind convins că eurodeputatul nu este victima unor conspiraţii, ci a propriilor sale erori.

Ponta a precizat că, dacă Adrian Severin nu înţelege să iniţieze aceste demersuri, chiar el va declanşa procedurile în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici