Simonis: Vorbele aruncate în van trebuie înlocuite cu fapte concrete

„Vorbele aruncate în van trebuie înlocuite cu fapte concrete, cu măsuri pe care noi, vremelnicii oameni politici de azi, trebuie să le luăm pentru România şi pentru români”, spune preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis.

143 afișări
Imaginea articolului Simonis: Vorbele aruncate în van trebuie înlocuite cu fapte concrete

Simonis: Vorbele aruncate în van trebuie înlocuite cu fapte concrete

„Ziua Naţională a României este un eveniment cu totul special pentru toţi românii, este ziua în care ne întoarcem la istorie, în care ne amintim despre cei care acum 105 ani au reuşit să facă ceea ce, din punct de vedere geografic, este România de astăzi. Ţara a căpătat un contur clar şi s-a pornit pe un drum nou, cu idealuri înalte despre cum ar trebui să evolueze. Acum, la 105 ani de la Marea Unire, nu putem să nu ne întrebăm dacă noi, ca popor, am reuşit. Unii vor spune că da, alţii vor argumenta contrariul. De zeci de ani, în ziua Unirii, discursurile sunt despre dezbinarea românilor, nu despre unirea lor şi trebuie să recunoaştem că în societate s-au creat falii ce uneori par imposibil de adus împreună. Putem să căutăm vinovaţi mult timp de-acum înainte, să discutăm în contradictoriu pe această temă, dar românii nu mai au nevoie de discuţii sterile şi interminabile. Vorbele aruncate în van trebuie înlocuite cu fapte concrete, cu măsuri pe care noi, vremelnicii oameni politici de azi, trebuie să le luăm pentru România şi pentru români”, spune preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, la şedinţa solemnă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrată aniversării Zilei Naţionale a României.

El afirmă că România a avut puterea să treacă peste perioade dificile, „o naţiune care a ştiut să sufere, dar şi să se bucure”.

„Au existat momente în care românii s-au simţit abandonaţi şi fără speranţă, iar atunci doar credinţa în Dumnezeu şi Biserica i-a ţinut aproape. Aceasta este o realitate pe care nu avem voie să o uităm. Trecutul ne-a încercat greu, dar parcă nici prezentul nu este cu mult mai blând: războaie la graniţă, pandemii, crize sociale şi politice. Pare o poveste fără de sfârşit, dar eu am convingerea că putem depăşi orice obstacol împreună pentru că, aşa cum spuneam, românii au puterea să depăşească momentele dificile. Însă, pentru a reuşi, e nevoie ca oamenii să vadă din partea noastră implicare, atitudine, empatie şi patriotism. Ne place sau nu să recunoaştem, suntem o clasă politică datoare românilor. Cum stingem această datorie? Făcând ceea ce promitem, pentru că este singurul lucru pe care oamenii îl cer de la noi. Nimeni nu aşteaptă miracole, ci doar rezultate concrete, iar când acestea vor veni, faliile despre care aminteam mai devreme vor dispărea şi societatea în care cu toţii trăim va fi schimbată mult în bine. Abia atunci, stimate colege şi stimaţi colegi, vom putea spune că misiunea noastră, ca politicieni, este îndeplinită. Până la acel moment, suntem o clasă politică datoare României şi românilor”, încheie Simonis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici