Sociopol: 64% din cei din sectorul 2 cred că Onţanu a făcut o treabă bună

64% din locuitorii sectorul 2 cred că primarul suspendat Neculai Onţanu a făcut o treabă bună, în vreme ce liberalul Rareş Mănescu este edilul de sector cu cea mai scăzută cotă de încredere din Bucureşti - 8%, arată un sondaj Sociopol.

827 afișări
Imaginea articolului Sociopol: 64% din cei din sectorul 2 cred că Onţanu a făcut o treabă bună

Sociopol: 64% din cei din sectorul 2 cred că Onţanu a făcut o treabă bună

Peste 50% din cei chestionaţi în cercetarea Sociopol declară că au încredere în Robert Negoiţă, care este urmat de Cristian Popescu Piedone (48%), de Andrei Chiliman (45%), Neculai Onţanu (42%) şi Marian Vanghelie (31%).

Ultimul loc îi revine primarului sectorului 6, Rareş Mănescu, cu doar 8% cotă de încredere.

Când sunt întrebaţi cât de mulţumiţi sunt de activitatea primarului de sector, 70% dintre locuitorii sectorului 3 se declară mulţumiţi de activitatea lui Robert Negoiţă la primărie. În continuarea ierarhiei, 64% din cei din sectorul 2 consideră că Onţanu a făcut o treabă bună, 54% din cei din sectorul 1 sunt mulţumiţi de activitatea lui Andrei Chilman, iar 40% din locuitorii din sectorul 4 sunt mulţumiţi de Cristian Popescu Piedone.

Pe de altă parte, în sectorul 5 Marian Vanghelie adună doar 17% cetăţeni mulţumiţi de activitatea sa, în timp ce în sectorul 6 Rareş Mănescu doar 13%.

Cercetarea sociologică mai arată că doar aproximativ o treime din bucureşteni cred că, per ansamblu, Capitala se îndreaptă către o direcţie bună.

Locuitorii din sectorul 1 (55%) şi sectorul 3 (58%) cred în majoritate că lucrurile merg în direcţia bună în sectorul lor. La polul opus se situează cetăţenii din sectorul 5, care consideră că acesta se îndreaptă către mai bine doar în proporţie de 13%.

În ceea ce priveşte felul în care bucureştenii consideră că s-au schimbat lucrurile la ei în sectorîn ultimii patru ani, cetăţenii sectoarelor 1 şi 3 consideră, în proporţii asemănătoare, de aproximativ două treimi (68%, respectiv 66%), că lucrurile s-au schimbat în bine, notează Sociopol.

Urmează locuitorii sectoarelor 2 şi 4 cu procente de în jur de 50% evaluări pozitive. Dimpotrivă, în cazul celor din sectoarele 5 şi 6, doar un sfert din ei prezintă evaluări pozitive ale evoluţiei în timp (23%, respectiv 28%).

La capitolul mândrie locală, un procent mare - aproape două treimi din bucureşteni (60%) - se arată mândri că sunt locuitori ai celui mai mare oraş din ţară, arată Sociopol.

Procentele variază însă semnificativ la mândria de a locui într-un sector anume. Şi de data aceasta sectoarele 1 şi 3 se află pe primele poziţii. Majorităţi semnificative, 81%, respectiv 78% dintre persoanele chestionate se declară mândre că locuiesc în sectoarele respective.

Urmează locuitorii din sectorul 2, cu 68%, în timp ce un procent egal de bucureşteni din sectoarele 4 şi 6 s-au declarat mândri că locuiesc acolo, 59%.

În schimb, doar în sectorul 5 există un nivel de mândrie locală mai scăzut de jumătate: 45%.

Sondajul Sociopol a fost realizat în luna martie 2016 (10-20 martie), pe 6 eşantioane distincte de câte 700 de persoane din fiecare sector al Capitalei, rezultând astfel o cercetare pe un eşantion de 4,200 de persoane.

Rezultatele sunt reprezentative pentru populaţia adultă neinstituţionalizată a fiecărui sector în parte, cu o marjă de eroare de +/- 3.8%, la un nivel de certitudine de 95%.

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au dispus, vineri, arestarea preventivă a lui Neculai Onţanu pentru 30 de zile, fiind acuzat de luare de mită. Primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost trimis în judecată de DNA în 7 iulie 2015, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, unele fapte fiind săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte, în timp ce Cristian Popescu Piedone este cercetat pentru abuz în serviciu şi fals intelectual, într-un dosar dechis după incendiul din 30 octombrie din clubul Colectiv, în care şi-au pierdut viaţa 64 de persoane. De asemenea, Andrei Chiliman, primarul suspendat al Sectorului 1, este vizat de două dosare de corupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici