Solcanu: Oprescu va încerca să ia din electoratul lui Geoană

Sorin Oprescu va încerca să ia din electoratul lui Mircea Geoană, a declarat, marţi, la RFI, coordonatorul campaniei pe judeţul Iaşi, Ion Solcanu, care a subliniat că primarul Capitalei, care s-a lansat oficial în cursa prezidenţială, se adresează în special alegătorilor nehotărâţi.

34 afișări
Imaginea articolului Solcanu: Oprescu va încerca să ia din electoratul lui Geoană

Ion Solcanu (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Ion Solcanu, fost senator al Partidului Social Democrat, consideră că în PSD există mulţi nemulţumiţi care nu văd în Mircea Geoană un candidat "valabil" la Preşedinţie.

"Cred că în primul rând vor fi recrutaţi cei din plaja foarte largă a celor nehotărâţi, nemulţumiţi de prestaţia preşedinţilor partinici. Dar nu numai de acolo. Dacă ne uităm pe sondaje, domnul Oprescu are susţinători şi în celelalte partide, cei mai mulţi îi are în PSD. Acest lucru rezultă din diferenţa destul de mare dintre scorul partidului şi cel pe care îl are candidatul partidului, domnul Geoană, o diferenţă de peste zece procente. Cei mai mulţi dintre aceştia sunt susţinătorii domnului Oprescu şi foarte puţini mai merg în alte direcţii. Sorin Oprescu va rămâne cu adevărat independent, pentru că nu va rămâne prizonierul unui partid care l-a propulsat", a explicat Solcanu.

Întrebat dacă se va încerca luarea de voturi din rândul alegătorilor lui Mircea Geoană, Ion Solcanu a spus că "în mod sigur".

"Chiar foarte mulţi oameni din partid sunt nemulţumiţi şi nu văd în Mircea Geoană un candidat de preşedinte valabil, un preşedinte valabil al României", a adăugat Solcanu.

Întrebat pe cine ar fi de preferat să întâlnească Sorin Oprescu într-un eventual tur doi - Traian Băsescu, Mircea Geoană, Crin Antonescu -, Ion Solcanu a afirmat că pe oricare, în afară de Corneliu Vadim Tudor.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a declarat, luni, că a decis să candideze la Preşedinţie, lansând critici dure la adresa clasei politice, despre care a spus că "a eşuat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici