Şomajul tehnic se prelungeşte până la 1 iunie. Anunţul a fost făcut de vice-premierul Raluca Turcan

  • Şomajul tehnic se prelungeşte până la 1 iunie 2020
  • Guvernul va sprijini plata unei părţi din salariu odată cu revenirea la muncă
  • Măsurile vizează domeniile care vor rămâne restricţionate
3817 afișări
Imaginea articolului Şomajul tehnic se prelungeşte până la 1 iunie. Anunţul a fost făcut de vice-premierul Raluca Turcan

Şomajul tehnic se prelungeşte până la 1 iunie. Anunţul a fost făcut de vice-premierul Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan anunţă că şomajul tehnic se prelungeşte până la 1 iunie 2020. De asemenea, plata salariilor pentru angajaţii întorşi la muncă va fi sprijinită de Guvern.

"Pentru protecţie socială- prelungirea şomajului tehnic până la 1 iunie 2020, cu posibilitatea menţinerii acestei forme de sprijin în domeniile care vor fi în continuare restricţionate, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice", a anunţat vice-premierul Raluca Turcan la finalul şedinţei de Guvern.

Raluca Turcan a mai adăugat că de la 1 iunie se vor lua măsuri pentru a suporta o parte din salariul celor întorşi la muncă.

"În paralel, începând cu data de 1 iunie, să venim cu măsuri active, care pe partea de angajaţi să includă inclusiv suportarea unei părţi din salariu pentru cei care se întorc din şomaj tehnic sau intră pe partea muncii", a mai adăugat aceasta.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici