Soţul fostului prim-ministru Nicola Sturgeon a fost arestat

Soţul fostului prim-ministru al Scoţiei, Nicola Sturgeon, a fost arestat în legătură cu o anchetă privind finanţele Partidului Naţional Scoţian.

973 afișări
Imaginea articolului Soţul fostului prim-ministru Nicola Sturgeon a fost arestat

Soţul fostului prim-ministru Nicola Sturgeon a fost arestat

UPDATE: Potrivit Sky News, se pare că Peter Murrell a fost arestat în legătură cu o anchetă privind finanţarea Partidului Naţional Scoţian (SNP).

Poliţia scoţiană a declarat că un bărbat de 58 de ani a fost arestat în cadrul unei anchete în curs de desfăşurare. Ofiţerii fac, de asemenea, percheziţii la o serie de adrese.

Poliţia scoţiană a investigat cheltuirea unor bani care erau destinaţi campaniei pentru independenţa Scoţiei.

Un purtător de cuvânt al Biroului Coroanei şi al Serviciului Procurorului Fiscal a declarat: "COPFS va continua să colaboreze cu poliţia în această anchetă în curs de desfăşurare. Este o practică standard ca orice caz care îi priveşte pe politicieni să fie tratat de procurori, fără implicarea ofiţerilor de justiţie".

Evenimentul are loc la mai puţin de o săptămână după ce Humza Yousaf a fost învestit în mod legal în funcţia de al 6-lea prim-ministru al Scoţiei, înlocuind-o pe Sturgeon după demisia sa din februarie.

Murrell, care s-a căsătorit cu Sturgeon în 2010, a demisionat din funcţia de şef executiv al SNP în timpul recentei campanii de promovare.

Peter Murrell, în vârstă de 58 de ani, a fost dus în custodia poliţiei miercuri dimineaţă, potrivit BBC.

Nicola Sturgeon a demisionat în februarie din funcţia de prim-ministru al Scoţiei.

Sturgeon spunea că nu mai poate oferi funcţiei de prim-ministru „fiecare gram de energie” pe care l-a oferit până acum în ultimii opt ani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici