Spătaru: România poate să stea la masa marilor decizii doar dacă va investi în industria cheie

România poate să stea la masa marilor decizii doar dacă va investi în sectoare industriale cheie pentru echilibrarea balanţei comerciale, susţine ministrul Economiei, Florin Spătaru.

1033 afișări
Imaginea articolului Spătaru: România poate să stea la masa marilor decizii doar dacă va investi în industria cheie

Spătaru: România poate să stea la masa marilor decizii doar dacă va investi în industria cheie

Industria viitorului nu este o opţiune, ci un imperativ! Microelectronica este primul proiect pe care l-am lansat în mandatul meu de ministru al economiei şi unul dintre cele mai importante programe pentru industria de profil din România”, a scris ministrul pe Facebook.

Acesta arată că a pus la dispoziţie 500 de milioane de euro pentru proiecte de cercetare şi prototipare.

Cele mai mari companii din ţara noastră au participat la acest program de tip IPCEI. Am susţinut acest program şi o voi face în continuare pentru că ştiu cât este de important ca în România să fie dezvoltate aceste capacităţi pentru industria viitorului. România poate să stea la masa marilor decizii doar dacă va investi în sectoare industriale cheie pentru echilibrarea balanţei comerciale.
Acesta a fost mesajul pe care l-am transmis, în cadrul unei întâlniri, la Guvernul României, cu reprezentanţii AHK Romania şi ai marilor companii din domeniul microelectronicii din ţara noastră
”, adaugă Florin Spătaru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici