Steluţa Cătăniciu: ALDE nu susţine forma actuală a răspunderii magistraţilor - Mediafax

Steluţa Cătăniciu: ALDE nu susţine forma actuală a răspunderii magistraţilor

ALDE nu susţine prevederile privind răspunderea magistraţilor adoptate de comisia parlamentară privind Legile Justiţiei, pentru că le consideră ”inoperante”, a declarat vicepreşedintele partidului, deputatul Steluţa Cătăniciu, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

357 afişări

Imaginea articolului Steluţa Cătăniciu: ALDE nu susţine forma actuală a răspunderii magistraţilor

Steluţa Cătăniciu: ALDE nu susţine forma actuală a răspunderii magistraţilor

”În calitatea mea de membru al Comisiei speciale pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei, mă dezic total de votul exprimat în şedinţa comisiei din data de 27 noiembrie 2017, cu privire la forma în care a fost adoptată reglementarea răspunderii magistraţilor: adică inoperantă. Nu am votat nici în cadul respectivei şedinte şi nu vom vota nici în plenul Camerei Deputaţilor, în situaţia în care răspunderea magistraţilor rămâne reglementată în forma în care a trecut de comisie”, a declarat vicepreşedintele ALDE Steluţa Cătăniciu.

 

Potrivit acesteia, ALDE a fost partidul care s-a poziţionat de la început pentru modificarea celor trei legi ale justiţiei, considerând că aceasta derivă din importanţa apărării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor din România, care în ultimii ani au fost încălcate de un sistem ce a comis nenumărate abuzuri.

”Acesta este şi motivul pentru care, în cadrul comisiei speciale am susţinut, ca formă de reglementare, obligaţia statului de a se îndrepta cu acţiune în regres împotriva magistratului care a încălcat legea cu rea credinţă sau gravă neglijenţă, precum şi faptul ca statul să fie obligat să plătească justiţiabililor <de îndată> sumele de bani acordate cu titlu de despăgubiri şi nu într-un termen de un an. Amendamentul ALDE a fost respins. În cadrul comisiei, am fost de bună credinţă şi am votat toate amendamentele pe care le-am considerat necesare în vederea întăririi independenţei justiţiei. Însă trebuie să înţelegem toţi că nu putem vorbi de o justiţie independentă atâta timp cât nu va fi şi responsabilă. Independenţa justiţiei fără responsabilitate înseamnă doar putere discreţionară, care am văzut ce poate genera! Aştept responsabilitate, în acest sens, din partea ambelor puteri: legislativă şi judecătorească, a adăugat vicepreşedintele ALDE.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
ALDE ,
R[SPUNDEA MAGISTRA'ILOR ,

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.