Stenograma discuţiei Băsescu-USL privind desemnarea lui Ponta premier

Moderatorul emisiunii în care preşedintele Traian Băsescu a susţinut că i-a propus lui Victor Ponta să preia mandatul de premier a citit pasaje din stenograma discuţiei dintre şeful statului şi liderii USL, în care preşedintele a făcut această propunere.

2220 afișări
Imaginea articolului Stenograma discuţiei Băsescu-USL privind desemnarea lui Ponta premier

Stenograma discuţiei Băsescu-USL privind desemnarea lui Ponta premier (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax foto)

"Preşedintele Traian Băsescu ia cuvântul, răspunde Crin Antonescu imediat care zice „Bună seara”. Apoi intervine preşedintele României şi spune la un moment dat: „Nu excludem posibilitatea ca domnul Ponta să fie desemnat prim-ministru, dacă ar dori acest lucru, ştiu că este pregătit, are program, deci totul ţine de cum reuşim să formăm majorităţile”, apoi se referă la cererea de demisie a preşedintelui. La aceasta Crin Antonescu răspunde: „Asta glumim cu varianta Ponta...”, Ponta n-a răspuns, răspunde Crin Antonescu, e un dialog preşedinte-Crin Antonescu”, a relatat moderatorul emisiunii de la B1 TV, citind din stenograma care i-a fost dată de către preşedintele Băsescu.

În continuare, acesta a citit - în timpul emisiunii cu şeful statului - transcrierea discuţiei dintre preşedintele Traian Băsescu şi liderul PC, Daniel Constantin:

"Daniel Constantin: „Eu mă aşteptam ca la începutul discuţiei noastre să veniţi cu o propunere, pentru că până la urmă dumneavoastră ne-aţi invitat la discuţii şi dumneavoastră...”

Traian Băsescu: „Eu v-am făcut o propunere, desemnarea domnului Ponta ca prim ministru”.

Daniel Constantin: „Am înţeles. O notăm ca pe o propunere. Mai devreme a fost o sugestie sau mai degrabă...”

Traian Băsescu: „Nu...”

Daniel Constantin: „O posibilitate. Am înţeles că este o propunere. Noi credem că alegerile anticipate (...)” "

Conform moderatorului, până la acest moment, liderul PSD Victor Ponta nu a intervenit în discuţia referitoare la posibila sa numire în funcţia de premier.

Un alt pasaj citit de acesta este următorul:

"Traian Băsescu: „Staţi numai o clipă vă rog”

Victor Ponta: „Să nu ne daţi ceva decoraţii”

Traian Băsescu: „Nu, nu, dar pot să vă dau”

Victor Ponta: „Nu, nu, vă mulţumesc, i-aţi dat lui Vanghelie, e suficient... (...)”"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici