Stoica: Alegerile în noul PDL vor avea loc abia în 2009

Preşedintele CRN al PLD, Valeriu Stoica, a declarat, marţi, la finalul şedinţei BExC, că alegerile în noul Partid Democrat Liberal vor avea loc abia în 2009, până atunci conducerea interimară fiind cea anunţată deja, pentru poziţia lui Theodor Stolojan existând în continuare negocieri.

3 afișări
Imaginea articolului Stoica: Alegerile în noul PDL vor avea loc abia în 2009

Stoica: Alegerile în noul PDL vor avea loc abia în 2009

Valeriu Stoica a anunţat, la finalul şedinţei Biroului Executiv Central al partidului, convocat pentru a pregăti lucrările Delegaţiei Permanente, că algerile noii conduceri a formaţiunii create în urma contopirii dintre PD şi PLD vor avea loc abia în 2009.

„Alegeri vor avea loc abia după 2009, între timp urmând a funcţiona conducerile comasate”, a declarat Stoica.

Acesta a precizat că, în principiu, potrivit declaraţiilor celor doi lideri PLD de luni seara, înţelegerea dintre cele două partide este ca preşedinte al PDL să fie democratul Emil Boc.

Întrebat ce funcţie va avea Theodor Stolojan, Valeriu Stoica a spus că „această chestiune se negociază”, şi, „în orice caz, va avea o funcţie proeminentă, ca şef al curentului liberal în acest partid”.

Potrivit unor surse din PLD, în urma discuţiilor de marţi dintre democraţi şi liberal-democraţi s-a pus problema ca postul pe care liderul PLD Theodor Stolojan îl ocupă în noua conducere interimară, cel de prim-vicepreşedinte, să reflecte poziţia acestuia de preşedinte al PLD.

Astfel, este posibil ca Theodor Stolojan să ocupe în cadrul conducerii interimare funcţia de preşedinte executiv, şi nu pe cea de prim-vicepreşedinte, au arătat sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici