Stolojan: Nu am avut nicio discuţie despre vreun om pe care să îl vreau în guvern

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a respins, marţi, la TVR, speculaţiile privind retragerea sa din calitatea de premier desemnat pentru că a dorit să îşi impună oamenii, precizând că a avut niciun fel de discuţie cu privire la acest lucru.

15 afișări
Imaginea articolului Stolojan: Nu am avut nicio discuţie despre vreun om pe care să îl vreau în guvern

Stolojan: Nu am avut nicio discuţie despre vreun om pe care să îl vreau în guvern

"Am văzut ce a scris presa, dar vă declar acum, şi oamenii din PDL pot confirma, că nu am avut niciun fel de discuţie vizavi de un om sau altul pe care să îl vreau în guvern", a declarat Stolojan.

El a respins şi ideea potrivit căreia ar fi primit "lista" cu membrii Guvernului, în plic, precizând că la momentul în care s-a retras nu se discutau oameni, ci doar mecanismul de funcţionare a guvernului.

Theodor Stolojan a admis, însă, că se gândea la persoane potrivite pentru anumite funcţii, dar nu a dorit să facă nicun fel de nominalizare.

"Categoric că aveam în minte şi oameni potriviţi pentru anumite funcţii, dar nu am ajuns să discutăm, pentru că mi-am depus mandatul", a spus el.

Prim-vicepreşedintele PDL a ţinut să menţioneze că îi pare rău că a luat decizia de a se retrage târziu după desemnarea sa de către preşedintele Traian Băsescu.

"Aici efectiv îmi pare rău, că am devenit conştient că preşedintele partidului trebuie să fie şi premier abia după ce negocierile au început, pe parcurs", a spus el.

Întrebat dacă regretă gestul de a se retrage, Stolojan a răspuns: "Sigur că regret, nu a fost o decizie uşoară, dar a fost o decizie onestă din partea mea".

"Sunt convins că Emil Boc este soluţia potrivită şi consider că acest guvern, cu această majoritate solidă, are posibilitatea de a-şi îndeplini programul. Sunt convins că am făcut bine", a continuat Theodor Stolojan.

El a recunoscut că este "un om foarte riguros cu sine însuşi". "Sunt şi dificil, dar muncesc bine în echipă şi cei care au lucrat cu mine au văzut că am obţinut performanţe", a mai spus Stolojan.

Theodor Stolojan a menţionat că, înainte de anunţul său din vară privind intenţia de a candida pentru funcţia de premier, în interiorul partidului, a avut o discuţie cu conducerea PDL, sugerând să caute şi un alt candidat pentru această funcţie, "un candidat surpriză, mai tânăr, care s-a afirmat în politică".

"Decizia PDL a fost că eu sunt persoana potrivită", a adăugat el.

Întrebat ce definiţie ar da trădării, Stolojan a răspuns: "Trădarea este ca un om să părăsească o echipă pentru a se duce în altă parte pentru alte avantaje mai mari".

Citeşte şi

Stolojan a prezentat motivele renunţării la mandatul de premier

Băsescu nu ştie motivele pentru care Stolojan a renunţat la mandat

Stolojan, învins de atribuţiile excesive ale Colegiului Preşedinţilor

Boc, desemnat premier de Băsescu

Stolojan renunţă la nominalizarea pentru funcţia de premier

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici