Sulfina Barbu: Cred că discuţiile despre unificarea dreptei vor avea loc după europarlamentare

Vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu consideră că unificarea dreptei se va realiza în jurul PDL şi că discuţiile cu formaţiunile de dreapta ar putea începe după alegerile europarlamentare de anul viitor, Barbu susţinând că PDL va discuta şi cu "oamenii de construcţie" din PNL.

179 afișări
Imaginea articolului Sulfina Barbu: Cred că discuţiile despre unificarea dreptei vor avea loc după europarlamentare

Sulfina Barbu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"O astfel de construcţie (unificarea dreptei - n.r.) sunt convinsă că va avea loc şi ea va avea loc în jurul Partidului Democrat Liberal", a spus, la RFI, Sulfina Barbu.

Referitor la declaraţiile vicepreşedintelui executiv al PNL Puiu Haşotti potrivit cărora o colaborare între PNL şi PDL nu e posibilă în următorii patru-cinci ani, Sulfina Barbu a arătat că PDL va discuta cu liberalii "de construcţie". "Cât despre comentariile domnului Haşotti, nu cred că face parte din oamenii de construcţie ai Partidului Naţional Liberal, au mai rămas câţiva acolo, dar sunt convinsă că nu face domnul Haşotti parte dintre acei oameni", a susţinut ea.

Sulfina Barbu a apreciat că discuţiile privind unificarea dreptei vor avea loc după alegerile europarlamentare din 2014.

"Nu este nici un secret că PDL a lansat şi chiar are în programul politic această provocare, chiar dacă alţii vorbesc mai mult, fără să facă mare lucru, are în programul politic unificarea dreptei în jurul PDL, pe proiecte, pe valori. Cred că toate aceste discuţii vor avea loc după alegerile europarlamentare, având în vedere că la europarlamentare fiecare merge în funcţie de familia politică la care este afiliat partidul din care face parte. PDL merge în alegerile europarlamentare singur, pentru că este membru al PPE şi nu poţi merge în PPE cu oameni care nu sunt membri ai partidului şi nu împărtăşesc aceleaşi valori. Dar, repet, după alegerile europarlamentare cred că va fi momentul discuţiilor serioase legate de unificarea dreptei", a spus ea.

"Eu sunt convinsă că şi partidele mai mici şi PNL, dar fără oameni precum domnul Haşotti şi cred că esenţial fără domnul Crin Antonescu, pot să intre într-o astfel de discuţie şi construcţie", a mai declarat vicepreşedintele PDL.

Vicepreşedintele executiv al PNL Puiu Haşotti a declarat, joi, la RFI, că nu vede posibilă o înţelegere între PNL şi PDL cel puţin pentru patru-cinci ani, el precizând, ironic, că liberalii ar vrea o colaborare cu PDL, dar fără Blaga, Boc, Videanu sau Udrea.

Declaraţiile lui Puiu Haşotti au venit ca reacţie la diverse afirmaţii făcute de unii lideri PDL, între care fostul premier Emil Boc, acesta din urmă spunând că PNL, fără Crin Antonescu, poate fi "prins într-o formulă de dreapta".

"Aceste declaraţii mă amuză. O înţelegere între PNL şi PDL, plus aşchiile care au sărit din PDL, o colaborare eu nu o văd posibilă, cel puţin patru-cinci ani de aici încolo. După ce timp de şapte-opt ani ne-am aruncat de o parte şi de alta cele mai teribile acuze, nu cred că poate fi o colaborare. După ce s-a încercat disoluţia Partidului Naţional Liberal în 2006-2007 şi foarte mulţi foşti colegi ai noştri sunt acum la PDL, nu cred că mai poate fi vorba de o înţelegere", a declarat, în replică, Haşotti.

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, sâmbătă, la Baia Mare, că se gândeşte ca în interiorul PDL să se ia decizia de a iniţia o construcţie politică de centru dreapta care să aibă un singur candidat la Preşedinţie, susţinând că şi PNL ar putea face parte din construcţia respectivă.

Ulterior, liderul PDL, Vasile Blaga, a afirmat că nu ia în considerare o colaborare cu PNL pentru alegerile prezidenţiale, întrucât acest partid este în alianţă cu PSD, Crin Antonescu este desemnat candidat la Preşedinţie, iar PDL nu îl susţine pentru funcţia de şef al statului.

Fostul premier Emil Boc a declarat, recent, că PNL, fără liderul său Crin Antonescu, poate fi prins într-o formulă de dreapta, care să asigure guvernarea României pentru următorii ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici