Tăriceanu a semnat decizia de înlocuire a lui Virgil Ardelean - surse

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a semnat decizia de înlocuire a chestorului general Virgil Ardelean de la conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

2 afișări

Propunerea de înlocuire a lui Ardelean cu generalul Petre Albu, din cadrul Compartimentului de formare şi implementare programe al Agenţiei Naţionale Antidrog, a fost prezentată, miercuri, premierului de ministrul de Interne, Cristian David.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că va discuta cu ministrul de Interne, Cristian David, dacă acesta îi va propune înlocuirea chestorului general Virgil Ardelean de la conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă.

Ardelean şi-a dat demisia în 20 iulie 2006, la Palatul Cotroceni, împreună cu şefii SRI şi SIE în urma scandalului fugii din ţară a lui Omar Hayssam, însă demisia sa nu a fost aprobată de preşedintele Traian Băsescu întrucât era de competenţa premierului Călin Popescu Tăriceanu.

De atunci, premierul nu l-a înlocuit pe Ardelean întrucât, iniţial, fostul ministru Vasile Blaga a amânat numirea unui nou şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă a Ministerului Internelor şi Administraţie, iar ulterior Călin Popescu Tăriceanu nu a fost de acord cu persoana propusă de fostul ministru de Interne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici