Tăriceanu a spus în Guvern că el a transmis lui Băsescu numele ministrului MAE

Premierul Tăriceanu i-a informat pe membrii Guvernului că l-a sunat, luni, pe preşedintele Băsescu pentru o discuţie pe tema noului ministru de Externe, că i-a comunicat că s-a oprit la Comănescu, iar preşedintele a acceptat imediat, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru.

17 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu a spus în Guvern că el a transmis lui Băsescu numele ministrului MAE

Tăriceanu a spus în Guvern că el a transmis lui Băsescu numele ministrului MAE (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat de presă dacă Tăriceanu s-a consultat cu conducerea PNL, pe de-o parte, şi cu preşedintele Băsescu atunci când a decis nominalizarea lui Comănescu pentru funcţia de ministru al Afacerilor Externe, oficialul guvernamental a arătat că, potrivit legii, primul-ministru este cel competent să facă astfel de propuneri pentru nominalizări de miniştri.

"Pot însă să vă spun un alt lucru: în şedinţa de guvern de astăzi (miercuri - n.r.), primul-ministru i-a informat pe membrii Cabinetului despre modul în care a făcut această nominalizare şi modul în care i-a adus la cunoştinţă preşedintelui Traian Băsescu această nominalizare. El i-a informat pe membrii Cabinetului că în după-amiaza zilei de luni l-a sunat pe preşedintele Traian Băsescu pentru a-i propune o discuţie pe tema nominalizării la Ministerul de Externe, i-a comunicat în acea convorbire telefonică preşedintelui că s-a oprit la numele lui Lazăr Comănescu pentru portofoliul Externelor, iar preşedintele Traian Băsescu a acceptat foarte repede, a acceptat imediat", a spus Camelia Spătaru.

Ea a precizat din nou că este atributul primului-ministru să facă propuneri privind nominalizarea membrilor Cabinetului.

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că îi va acorda noului ministru de Externe, Lazăr Comănescu, nu doar sprijinul său politic, ci şi susţinerea personală, pentru conducerea Ministerului de Externe.

El a negat informaţiile apărute în presă conform cărora s-ar afla printre liberalii nemulţumiţi de numirea lui Lazăr Comănescu în funcţia de ministru de Externe şi de faptul că premierul Tăriceanu nu i-a consultat în privinţa acestei nominalizări.

Lazăr Comănescu a fost propus, luni, de premierul Călin Popescu Tăriceanu, pentru postul de ministru de Externe, rămas vacant în urma demisiei lui Adrian Cioroianu. Propunerea a venit după o consultare telefonică între premierul Tăriceanu şi preşedintele Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici