Tăriceanu: Azi, la 30 de ani de la Mineriadă, e nevoie ca o nouă „Golaniadă” să înceapă în România

  • Călin Popescu Tăriceanu spune că „fenomenul Piaţa Universităţii a fost actul de naştere al societăţii civile româneşti”
  • „Un certificat de naştere semnat cu sângele celor care, acum 30 de ani, erau vânaţi pe străzile Bucureştiului de către mineri”
  • Potrivit liderului ALDE, azi, la 30 de ani de la acele zile, e nevoie ca o nouă „Golaniadă” să înceapă în toată România.
1774 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Azi, la 30 de ani de la Mineriadă, e nevoie ca o nouă „Golaniadă” să înceapă în România

„Am petrecut multe zile atunci şi în Piaţă, dar şi în sediul PNL de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, aflat la doar câţiva metri de Piaţa Universităţii. Am fost unul dintre cei care au încercat să mai recupereze ceva din calculatoarele şi imprimantele pe care minerii cu epoleţi pe dedesubt le-au făcut bucăţi, bănuindu-le că sunt tiparniţe de dolari. La câteva sute de metri, colegii de la PNŢCD încercau să-şi pună în ordine sediul devastat de către aceiaşi actori în căutare de droguri, cum spuneau oficioasele partidului de la putere”, a scris, sâmbătă preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu,

Conform sursei citate, „Golaniada” a fost concluzia de care era nevoie „ca să putem spune că Revoluţia din Decembrie nu a fost o doar o revoltă anti-ceauşistă, ci o rupere de trecutul comunist şi o reîntoarcere cu faţa spre Vest”.

„„Golaniada” nu a murit în zilele sângeroase din 13-15 iunie. Ea a continuat în sufletele a milioane de români care voiau să fie cu adevărat liberi şi a fost fundamentul primei schimbări democratice de putere din România, cea din 1996. Au trecut 30 de ani de la acele zile eroice, iar datoria noastră este să nu uităm niciun moment ce s-a întâmplat atunci, să nu uităm pentru ce am ieşit în stradă şi pentru ce am luptat. Am făcut-o pentru democraţie, pentru drepturile şi libertăţile noastre, pentru ca noi şi copiii noştri să trăim într-o lume liberă!”, a mai scris Tăriceanu.

Potrivit liderului ALDE, azi, la 30 de ani de la acele zile, e nevoie ca o nouă „Golaniadă” să înceapă în toată România.

„„Golaniadă” care să pună capăt călcării în picioare a drepturilor şi libertăţilor noastre; să pună capăt manipulării la care suntem supuşi şi mai ales să apere democraţia, cea care din nou este în pericol. Pentru că ce se întâmplă la umbra luptei cu coronavirusul, nu este o luptă pentru sănătate, ci pretextul pentru un Preşedinte şi Guvernul Său să mai strângă puţin şurubul şi să îndese şi mai adânc căluşul în gura democraţiei. Azi trebuie să ne reamintim, noi, cei care am fost prezenţi în stradă în 1990, şi să le spunem celor mai tineri, pentru ce am luptat atunci şi să nu acceptăm din partea nimănui să încerce să ne tragă înapoi de la idealurile şi principiile pentru care „Golaniada” a existat”, a adăugat Tăriceanu.

Sâmbătă se celebrează 30 de la Mineriadă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici