Tăriceanu: Băsescu se comportă ca un preşedinte de partid în preajma campaniei electorale

Preşedintele Traian Băsescu se comportă ca un preşedinte de partid politic şi foloseşte Preşedinţia şi CSAT pentru a lansa subiecte artificiale în preajma campaniei electorale, a declarat, marţi, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

9 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Băsescu se comportă ca un preşedinte de partid în preajma campaniei electorale

Tăriceanu: Băsescu se comportă ca un preşedinte de partid în preajma campaniei electorale (Imagine: Mediafax Foto)

El a arătat că şeful statului a atacat doi miniştri fără niciun fundament şi că a fost surprins de decizia preşedintelui de a suspenda şedinţa CSAT.

"Astăzi a trebuit să întrerupem şedinţa de Guvern pentru că la ora două era programată şedinţa CSAT, unde am avut surprinderea să luăm cunoştinţă de decizia preşedintelui de a suspenda, de a ridica sau de a anula şedinţa pentru o serie de motive pe care, în parte, le-a explicat în conferinţa de presă. Impresia mea şi a colegilor mei a fost că mai degrabă asistăm la un joc politicianist în care preşedintele ţării nu face decât să se comporte ca un preşedinte al unui partid politic - şi ştiţi la care mă refer - şi foloseşte două instituţii, Preşedinţia şi CSAT, pentru a crea un subiect artificial în preajma campaniei electorale, atacând într-o manieră lipsită de orice fundament doi dintre miniştrii Cabinetului", a spus Tăriceanu.

 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că reuniunea CSAT a fost suspendată pentru că materialele privind bugetele instituţiilor din apărare, care trebuiau transmise anticipat de Guvern membrilor CSAT, au fost aduse abia la şedinţă.

Şeful statului a spus că în aceste condiţii era imposibilă aprobarea sumelor pentru bugetele instituţiilor din domeniul siguranţei naţionale şi că nu a vrut ca CSAT să fie o instituţie care adoptă decizii în necunoştinţă de cauză.

El a menţionat că documentele trebuiau transmise de ministrul Finanţelor şi avizate de primul-ministru "cu suficient timp înainte", pentru a se putea face o proiecţie.

Preşedintele Traian Băsescu a mai declarat, marţi, că va sesiza instituţiile statului pentru o analiză foarte serioasă cu privire la autoturisme şi echipamente contractate de către MIRA şi cu privire la prima etapă de realizare a obiectivelor asumate pentru ca România să poată intre în spaţiul Schengen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici