Tăriceanu: Boc nu e capabil

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că desemnarea lui Boc este rezultatul poziţiilor inflexibile ale partidelor, menţionând că Boc nu este capabil să-şi asume rolul de premier care să scoată România din criză, fiind necesar un premier neutru, cu experienţă.

20 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Boc nu e capabil

Tăriceanu: Boc nu e capabil (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Desemnarea lui Boc ca prim-ministru cred că este rezultatul poziţiilor pe care le-au exprimat partidele şi care nu au arătat flexibilitatea necesară degajării unei soluţii de compromis care să poată duce la formarea unui Guvern de coaliţie. Mie mi se pare că Boc nu este capabil să îşi asume rolul de prim-ministru pentru a scoate România din criză, a demonstrat un an de zile lipsa lui de capacitate aş spune cronică", a susţinut Tăriceanu.

Liberalul a subliniat că "pentru astfel de vremuri ar fi trebuit un prim-ministru cu greutate, cu pricepere şi nu o simplă maşină de turuit, care să preia mecanic fără niciun fel de judecată ceea ce se spune de la partid sau de la Cotroceni".

El a adăugat că este "îngrijorat şi mâhnit de actuala situaţie", care în loc să-i redea optimismul, îi adânceşte pesimismul cu privire la viitor.

Întrebat cine ar fi acel premier şi dacă ar fi trebuit să fie politic sau intependent, Tăriceanu a explicat că ar fi trebuit un premier neutru, Mugur Isărescu fiind un nume foarte bun.

"Eu cred că în actuala situaţia, dacă s-ar fi dorit constituirea unei majorităţi mai consistente atunci ar fi trebuit un premier neutru, care să poată să vină şi cu un plus de experienţă în plan economic, ceea ce Boc nu a putut să arate sub nicio formă, şi sigur că unul din numele vehiculate cum era Mugur Isărescu, era foarte bun", a spus liderul PNL.

Întrebat dacă se mai poate face ceva în această situaţie, Călin Popescu Tăriceanu a replicat: "Nu". "Nu. Nu are decât Boc să facă echipa guvernamentală şi să vină cu ea în Parlament", a conchis Tăriceanu.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, că l-a desemnat pe preşedintele PDL, Emil Boc, pentru funcţia de premier, menţionând că a făcut acest lucru luând în considerare propunerea democrat-liberalilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici