Tăriceanu: E de datoria părţilor implicate în turul II să ia decizia de a contesta sau nu rezultatul

Fostul preşedintele al PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că este de datoria părţilor implicate în procesul electoral din turul II să ia o decizie în privinţa contestării rezultatului alegerilor prezidenţiale şi că liberalilor nu le rămâne decât să aştepte decizia instanţelor legale.

15 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: E de datoria părţilor implicate în turul II să ia decizia de a contesta sau nu rezultatul

Tăriceanu: E de datoria părţilor implicate în turul II să ia decizia de a contesta sau nu rezultatul (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Tăriceanu a menţionat că, în şedinţa BPC, liberalii au discutat despre rezulatul alegerilor, fiind îngrijoraţi de fraudarea alegerilor, dar stabilind că instituţiile trebuie să se pronunţe asupra validităţii acestora.

"A fost o discuţie în jurul rezultatului alegerilor. Sigur că aceste alegeri au fost marcate de serioase neregularităţi la vot, putem spune chiar fraude şi lucrul acesta ne îngrijorează şi nu putem să rămânem indiferenţi în faţa unei asemenea situaţii în care România pare să fi regresat în ultimii 20 de ani, în loc să evolueze", a spus fostul premier.

El a menţionat însă că este de datoria în primul rând a părţilor implicate în procesul electoral din turul II să ia decizia de a contesta sau nu rezultatul acestor alegeri.

"Iar nouă nu ne rămâne decât să aşteptăm decizia instanţelor legale pentru validarea sau nu a rezultatului acestor alegeri", a mai spus Tăriceanu.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat, luni, decizia partidului de a contesta alegerile la Curtea Consituţională şi la Biroul Electoral Central, vorbind despre fraudarea votului şi despre faptul că Traian Băsescu i-a "furat" mandatul de preşedinte.

Traian Băsescu a obţinut la scrutinul de duminică 50,33% din voturi, iar Mircea Geoană 49,66%, potrivit rezultatelor finale, dar încă nevalidate, anunţate, luni, de purtătorul de cuvânt al BEC Marian Muhuleţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici