Tăriceanu îl întreabă pe Boc dacă o măsură de modernizare a statului este coruperea parlamentarilor

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu l-a criticat, marţi, pe Emil Boc pentru invocarea modernizării statului în dezbaterea privind locurile de muncă, întrebându-l dacă stimularea dezertării parlamentarilor din grupurile politice reprezintă o măsură de modernizare a statului şi a instituţiilor.

16 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu îl întreabă pe Boc dacă o măsură de modernizare a statului este coruperea parlamentarilor

Tăriceanu îl întreabă pe Boc dacă o măsură de modernizare a statului este coruperea parlamentarilor (Imagine: Mediafax Foto)

"Domnul prim-ministru Boc de la început ne-a prezentat câteva din priorităţile de acţiuni ale Guvernului domniei sale printre care a menţionat măsurile de protecţie socială, după părerea mea perfect justificate într-o perioadă de criză. Ne-a vorbit inclusiv astăzi despre modernizarea statului, nu ştiu ce legătură directă are cu subiectul (dezbaterii parlamentare-nr). Singura întrebare pe care doresc să i-o pun este următoarea: Domnule prim-ministru vreau într-o bună zi să aveţi amabilitatea şi să veniţi la o dezbatere serioasă în Parlament şi să ne explicaţi dacă stimularea dezertării parlamentarilor din grupurile politice, din partidele care au primit votul de încredere al cetăţenilor la alegerile parlamentare din anul 2008, este o măsură de modernizare a statului şi de reformă a instituţiilor?", a susţinut Tăriceanu.

El a menţionat că întrebarea sa este mai mult retorică, precizând că practica "coruperii parlamentarilor" este cea mai gravă formă de corupţie cunoscută în lumea politică şi în toate manualele de ştiinţe politice.

"Sigur că este o întrebare mai mult retorică dar cred că trebuie să reflectaţi mai mult la această practică care este cea mai gravă formă de corupţie cunoscută în lumea politică şi în toate manualele de ştiinţe politice. Coruperea parlamentarilor este catalogată ca cea mai gravă formă de corupţie şi când vorbiţi de modernizarea statului atunci gândiţi-vă bine la aceste practici pe care din păcate le susţineţi", a conchis Tăriceanu, în debutul intervenţiei sale la dezbaterea privind crearea de noi locuri de muncă.

Premierul Boc a prezentat Parlamentului, ca măsuri de sprijinire în acest an a mediului de afaceri, un set de proiecte anunţate deja de Guvern, fără vreun program nou, precum crearea unui fond de susţinere a investiţiilor, amânarea impozitului anticipat pe profit, unificarea declaraţiilor fiscale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici