Tăriceanu, întrebat de cererea procurorilor DNA în dosarul său: De multe ori am vorbit de derapaje/ Protocoalele arată exact cât este respectat statul de drept

Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri, întrebat de cererea procurorilor DNA de condamnare a sa la trei ani de închisoare cu executare în dosarul de mărturie mincinoasă, că a vorbit de multe ori despre derapajele grave, iar protocoalele arată exact cât este respectat statul de drept azi.

614 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, întrebat de cererea procurorilor DNA în dosarul său: De multe ori am vorbit de derapaje/ Protocoalele arată exact cât este respectat statul de drept

Tăriceanu, întrebat de cererea procurorilor DNA în dosarul său: De multe ori am vorbit de derapaje/ Protocoalele arată exact cât este respectat statul de drept

"Nu vreau să fac multe comentarii publice legat de ce se întamplă în sala de judecată. Totuşi, acolo se desfăşoară justiţia. De multă vreme am atentionat că se petrec derapaje grave de la normele statului de drept. Unii s-au grăbit să mă critice, să pună etichete, cea celebră de "penali", care nu mi-ar mai da dreptul să discutăm aceste chestiuni. Această etichetare a fost gândită să închidă gura tocmai celor care nu sunt dispuşi să fie cântăreţii sistemului", a declarat, miercuri, Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a afirmat că protocoalele făcute publice recent arată tocmai situaţia în care este statul de drept astăzi.

"Ceea ce protocoale indică sunt grave încălcări ale legii, protocoalele SRI-CSM, SRI-DNA am aflat ieri că sunt protocoale între SRI şi curtile de apel, toate cred că alcătuiesc un tablou complet a ceea ce este statul de drept în România astăzi. Modificările la legile justitiei nu au avut ca scop diminuarea corupţiei, ci intărirea independenţei judecătorilor, fără presiuni din partea procurorilor sau a serviciilor", a mai spus Tăriceanu.

Procurorul DNA a cerut, marţi, la ultimul termen al dosarului în care Călin Popescu Tăriceanu e acuzat de mărturie mincinoasă, o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare pentru acesta.

Înalta Curte de Casaţie se va pronunţa pe data de 22 mai.

Citeşte şi: Elevi- Lazar

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici