Tăriceanu: Nu trebuie să avem modelul URSS în ceea ce priveşte Codul Penal

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că preşedintele Klaus Iohannis face o greşeală fundamentală dacă nu înţelege ce înseamnă statul de drept, afirmând că România nu trebuie să aibă modelul Uniunii Sovietice în ceea ce priveşte codul penal.

432 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Nu trebuie să avem modelul URSS în ceea ce priveşte Codul Penal

Tăriceanu: Nu trebuie să avem modelul URSS în ceea ce priveşte Codul Penal

„Cred că aceasta personalizare am văzut-o şi în alte părţi. Se încearcă o personalizare. (...). Eu cred că preşedintele face o greşeală fundamentală dacă nu înţelege ce înseamnă statul de drept. Statul de drept nu este un stat poliţienesc, nu este un stat represiv. Dacă noi vrem să avem modelul Uniunii Sovietice, a României comuniste, în ceea ce priveşte codul penal, atunci concepţiile noastre sunt diametral opuse şi nu am niciun fel de rezervă să o spun. (...) Nu intru în nicio polemică cu dlomnul Preşedinte, pentru că nu are rost”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că personalizarea este o greşeală.

”Da, am fost ascultat din 2008, permanent. Dacă dumneavoastră credeţi ca asta înseamnă o lege cu dedicaţie. Nu cred că am fost eu singurul ascultat, ar fi chiar anormal. Voi ca jurnalişti ar trebui să vă puneţi o problemă pentru ca eu în perioada asta am ocupat nişte funcţii în stat: preşedinte al Senatului. Găsiţi normal să fii ascultat? Să îţi fie ascultate telefoanele ca prim-ministru sau candidat la prezidenţiale? Eu cred că nu”, a mai spus liderul ALDE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici