Tăriceanu: Păcuraru să sancţioneze autorii ordinului privind impozitarea cadourilor

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, la finalul şedinţei conducerii PNL, că i-a cerut ministrului Muncii, Paul Păcuraru, să îi "penalizeze" pe funcţionarii care au elaborat ordinul privind impozitarea cadourilor.

1 afișare
Imaginea articolului Tăriceanu: Păcuraru să sancţioneze autorii ordinului privind impozitarea cadourilor

Tăriceanu: Păcuraru să sancţioneze autorii ordinului privind impozitarea cadourilor

Tăriceanu a apreciat că s-a făcut "o greşeală" atât prin emiterea respectivului ordin, cât şi în comunicarea pe acest subiect.

"Codul fiscal este explicit şi nu avem nevoie de explicaţii date de funcţionărimea din minister. I-am cerut (ministrului Păcuraru - n.r.) să îi penalizeze pe cei care fac astfel de prostii", a precizat premierul.

El a subliniat că PNL nu a introdus nicio taxă.

Întrebat dacă Biroul Politic Central al PNL a decis să îl sancţioneze pe Păcuraru, Tăriceanu a răspuns: "Nu stăm să sancţionăm în Birou miniştri, pentru că aici nu este tribunalul poporului".

Potrivit unor surse liberale, liderii PNL l-au criticat dur, luni, în Biroul Politic Central, pe ministrul Muncii Paul Păcuraru pentru emiterea ordinului şi pentru declaraţiile recente legate de impozitarea cadourilor.

"Eu dacă aş fi fost în locul ministrului Păcuraru, aş fi preferat să fiu sancţionat, decât să aud ceea ce s-a spus", au declarat surse din BPC.

Ministrul Muncii Paul Păcuraru a declarat, săptămâna trecută, că dacă angajatorul acordă salariatului maşină, casă, telefon în pachetul de serviciu, acestea nu se impozitează, dar dacă le dă cu caracter personal, este obligat, conform Codului Fiscal, să le includă în baza de contribuţii de asigurări sociale.

Păcuraru a declarat, ulterior, pentru MEDIAFAX, că a trimis la Monitorul Oficial Ordinul 122 din 20 februarie prin care au fost eliminate prevederi contestate privind impozitarea primelor, corectând astfel ordinul precedent pe această temă. Păcuraru a precizat că a solicitat Monitorului Oficial publicarea cât mai urgentă a ordinului.

Astfel, potrivit noilor prevederi cuprinse în Ordinul 122, vor fi exceptate de la impozitare cadourile în bani oferite în beneficiul copiilor minori ai angajaţilor cu ocazia Paştelui, zilei de 1 Iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi cadourile oferite angajatelor de 8 Martie sau cu alte ocazii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici