Tăriceanu: Programul „Noua Casă”, destinat celor care au bani, nu celor care au nevoie de locuinţă

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că programul „Noua Casă” este mai degrabă destinat celor care au bani, nu celor care au nevoie de o locuinţă, după ce limita de garantare pentru achiziţia unei proprietăţi creşte de la 70.000 euro la 140.000 euro.

1681 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Programul „Noua Casă”, destinat celor care au bani, nu celor care au nevoie de locuinţă

Tăriceanu: Programul „Noua Casă”, destinat celor care au bani, nu celor care au nevoie de locuinţă

„Guvernul Orban modifică programul “Prima Casă” în dorinţa de a-l redenumi “Noua Casă” ca să pară un program original PNL. Mă rog, plagiatul este cel mai mic păcat al acestui Guvern. În acest aşa zis nou program, limita de garantare pentru achiziţia unei locuinţe creşte de la 70.000 euro la 140.000 euro. Propunerea, care pare generoasă la prima vedere, are multe bube. Dacă şi acest program este doar un manifest electoral şi, de fapt, nu vor fi bani pentru el (aşa cum vedem de exemplu că s-a împotmolit IMM INVEST) răul pe care îl va face acelora care vor să-şi cumpere o locuinţă este uriaş”, potrivit unui mesaj postat de Tăriceanu, pe Facebook.

Efectul direct al acestui anunţ, spune Tăriceanu, este că apartamentele se vor scumpi peste noapte, iar cei care erau pe punctul de a-şi achiziţiona unul vor trebui să scoată mai mulţi bani din buzunar sau să renunţe.

„În al doilea rând, majorarea avansului de la 5% la 15% îndepărtează de acest program tocmai pe cei care aveau cea mai mare nevoie de el: tinerii care îşi doresc prima casă! În al treilea rând, se transformă acest program pentru cei care au bani şi nu pentru cei care au nevoie de casă. La fel au făcut şi cu IMM INVEST care a devenit mană cerească pentru prietenii dlui Cîţu din IFN-uri (instituţii financiare nebancare) şi complet inutil pentru cei care chiar aveau nevoie de el (HORECA, transporturi, comerţ, etc). Aşa că solicitarea mea este următoarea: nu reparaţi ceva ce nu s-a stricat! Dacă ştiţi că nu aveţi bani pentru acest program nu vindeţi iluzii celor care încă vă mai cred, pentru că le faceţi un mare rău”, afirmă liderul ALDE.

Tăriceanu conchide adăugînd că o creştere artificială a preţurilor la locuinţe nu ajută pe nimeni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici