Teodor Atanasiu: PNL are toate atuurile pentru a aborda optimist alegerile locale de anul viitor

Vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, sâmbătă, în deschiderea Conferinţei judeţene de alegeri a PNL Bistriţa-Năsăud, că formaţiunea liberală are toate atuurile pentru a aborda optimist alegerile locale de anul viitor.

2 afișări
Imaginea articolului Teodor Atanasiu: PNL are toate atuurile pentru a aborda optimist alegerile locale de anul viitor

Teodor Atanasiu: PNL are toate atuurile pentru a aborda optimist alegerile locale de anul viitor

Potrivit lui Atanasiu, PNL va prezenta electoratului un program de guvernare pentru perioada 2008 - 2012, care va fi unul de "modernizare efectivă a României".

"E clar că peste 65% dintre români văd PNL pe culoarul de dreapta. Avem toate atuurile pentru a aborda optimist alegerile de anul viitor. Dacă punem pe tapet toate programele Guvernului Tăriceanu şi realizările şi dacă-i întrebăm pe români dacă găsesc dublul banilor în buzunare decât în 2004, atunci misiunea noastră e uşoară", a declarat Atanasiu.

În opinia sa, una dintre cele mai importante misiuni a tuturor liberalior este aceea de a aduce la cunoştinţa românilor toate aceste realizări.

"Va trebui să avem în fiecare liberal un purtător de mesaj al PNL. O să avem şi un program de guvernare pentru alegerile din 2008 pe care o să-l prezentăm românilor, primul program de modernizare efectivă a României. Vom menţine standardul de dezvoltare cu care am obişnuit România. Am fost primul guvern care nu am avut bugete de austeritate, ci de dezvoltare", a spus Atanasiu.

Pe de altă parte, vicepreşedintele PNL a criticat PDL. "Cei care erau până acum două săptămâni liberali, într-o oră cât a stat de vorbă Boc cu Stolojan, ascultându-l pe Băsescu, au creat cel mai mare partid politic din România, spun ei, adică partidul care-l ascultă pe Traian Băsescu. Noi credem că 28% cu 8% o să dea 22%. Pentru noi e foarte clar: planul Băsescu de distrugere a PNL nu a reuşit. În ce ne priveşte, 15% este scorul pe care speram să-l obţinem la europarlamentare pentru a câştiga alegerile locale din 2008. Am luat 13%, dar cu voturile pierdute tot 15% ieşea. Ce este clar pentru noi: avem resurse, deşi s-au chinuit cei de la PD să ocupe culoarul de dreapta", a spus Atanasiu.

Peste 400 de delegaţi din tot judeţul s-au adunat, sâmbătă, în restaurantul unui hotel din Bistriţa pentru a-şi alege conducerea, respectiv preşedintele, şapte vicepreşedinţi şi Delegaţia Permanentă Judeţeană, formată în total din 24 de membri. Pentru funcţia de preşedinte şi-au depus candidaturile viceprimarul Bistriţei, Ioan Turc, şi directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, Ioan Ţintean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici