Thiess, Comşa şi Dumitriu au semnat pentru susţinerea candidaturii Elenei Băsescu la PE

Consilierii primarului general al Capitalei Adrian Thiess şi Cornel Comşa, precum şi fostul consilier al edilului Victor Dumitriu spun că au semnat pentru susţinerea Elenei Băsescu la PE, precizând că au făcut-o pentru că este candidat independent, şi nu pentru că este fiica şefului statului.

10 afișări

Potrivit lui Adrian Thiess, semnătura pe care a dat-o pe lista de susţinere a candidaturii Elenei Băsescu la alegerile europarlamentare a fost pentru că este un candidat independent, şi nu pentru că este fiica preşedintelui României.

"Am acordat semnătura mea candidatului independent Elena Băsescu din spirit civic, pentru că este un cetăţean al acestei ţări care s-a hotărât să meargă independent într-o cursă electorală. Acest lucru nu are legătură cu faptul că este fiica preşedintelui", a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, Adrian Thiess.

Consilierul lui Oprescu a mai spus că, în opinia sa, nu este normal ca unui candidat independent să i se pună "piedici" în cursa electorală, considerând că pentru a strânge numărul de semnături necesare este nevoie de o echipă foarte puternică şi de foarte mulţi oameni.

"Semnătura pentru susţinerea Elenei Băsescu a fost acordată în calitate de persoană fizică şi nu are legătură cu calitatea de consilier al primarului Capitalei Sorin Oprescu", a precizat Adrian Thiess.

Consilierul a mai spus că gestul său a fost motivat şi de amintirea problemelor întâmpinate în cadrul campaniei de susţinere a lui Sorin Oprescu pentru alegerea la Primăria Capitalei şi a precizat că nu este implicat în campania efectivă a Elenei Băsescu.

Şi fostul şef de campanie al primarului Sorin Oprescu Victor Dumitriu a spus că în primul rând a fost motivat de experienţele trăite în campania lui Sorin Oprescu.

"În ultimul timp, un candidat independent, indiferent de numele său, a avut parte de o campanie furibundă", a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, Victor Dumitriu.

Potrivit lui Dumitriu, semnătura pentru susţinerea candidaturii Elenei Băsescu a fost "un gest de solidaritate" faţă de ideea unui candidat independent. Acesta a explicat că românii au nevoie să fie reprezentaţi de un candidat independent şi vor acest lucru, subliniind că gestul a fost confirmat deja de electoratul din Bucureşti.

Totodată, Victor Dumitriu a precizat că nu va participa la campania Elenei Băsescu, semnătura sa fiind acordată pentru înscrierea acesteia în cursa electorală la alegerile europarlamentare.

Şi Cornel Comşa a semnat pe lista de susţineri a candidaturii Elenei Băsescu, în calitate de persoană fizică şi ca un gest solidar cu ideea unui candidat independent.

"Din 1990, românii au avut libertate mai multă, dar mai puţină democraţie", a spus Cornel Comşa.

Acesta a declarat că, în opinia sa, "singura alternativă a democraţiei este mai multă democraţie", explicând că această idee se regăseşte în teoria lui Francois Revel.

Potrivit lui Comşa, legea în România diminuează capacitatea cetăţenilor independenţi de a participa la luare unei decizii politice şi chiar de a candida în cursele electorale.

Cornel Comşa a precizat că gestul său reprezintă o pledoarie pentru independenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici