Toader: Păsat a anunţat că va cere în plen ridicarea imunităţii în cazul său

Liderul grupului PDL de la Cameră, Mircea Toader, a declarat, luni seară, la Realitatea TV, că deputatul PDL Dan Păsat a anunţat, la întâlnirea parlamentarilor PDL cu şeful statului, că va cere în plen ridicarea imunităţii în cazul său.

15 afișări
Imaginea articolului Toader: Păsat a anunţat că va cere în plen ridicarea imunităţii în cazul său

Toader: Păsat a anunţat că va cere în plen ridicarea imunităţii în cazul său

Toader a fost întrebat dacă şeful statului a făcut reproşuri reprezentanţilor PDL legat de voturile privind dosare ale politicienilor şi, de asmenea, dacă Traian Băsescu i-a cerut lui Dan Păsat să solicite parlamentarilor să voteze pentru trimiterea dosarului său în justiţie. "A anunţat că va cere în plen ridicarea imunităţii", a răspuns Toader la Realitatea TV, referindu-se la Păsat.

Toader a menţionat că Băsescu a făcut reproşuri "în general" legat de modul în care Parlamentul votează în dosarele politicienilor.

Preşedintele Traian Băsescu le-a solicitat, luni, parlamenarilor PDL să aprobe trimiterea în justiţie a dosarelor de la Parlament, făcând referire la deputatul PDL Dan Păsat, şeful statului criticându-i, de asemenea, pe liderii partidului pentru că nu fac declaraţii publice în sprijinul formaţiunii.

Informaţiile despre subiectele discuţiilor de luni seară dintre şeful statului şi reprezentanţii PDL au apărut iniţial pe surse, fiind imediat confirmate de Mircea Toader, Daniel Oajdea şi Raluca Turcan la posturi de televiziune.

Traian Băsescu le-a spus parlamentarilor PDL că, oricât de dureros ar fi, nu trebuie să se opună trimiterii în faţa justiţiei a dosarelor aflate în Parlament.

Preşedintele a menţionat că nu trebuie se mai repete situaţii de genul celui privind cazul Monica Ridzi.

Preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Daniel Buda, a precizat, marţi, că sesizarea DNA în cazul deputatului PDL Dan Păsat va fi luată în discuţia comisiei în prima şedinţă din sesiunea parlamentară, care debutează în luna februarie.

Ministerul Justiţiei a transmis Camerei Deputaţilor, în 4 noiembrie, solicitarea procurorilor privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului PDL de Giurgiu Dan Păsat, acuzat de şantaj.

Potrivit DNA, în perioada 2009 - 2010 Dan Păsat, în calitate de deputat, iar din data de 21 decembrie 2009 şi de secretar general al Partidului Democrat Liberal, în cadrul organizaţiei judeţene Giurgiu, cu încălcarea regimului incompatibilităţilor în exercitarea demnităţii publice de parlamentar, prin acţiuni de şantaj ori prin folosire a autorităţii şi influenţei ca om politic decurgând din funcţia de conducere din partid, a acţionat pentru a obţine, pentru sine sau pentru persoane apropiate, beneficii necuvenite provenind din contractele de achiziţii publice încheiate cu primării de pe raza judeţului Giurgiu şi derulate prin firma sa - SC Prod Invest SRL, pe care o controla şi o conducea în fapt. Atunci când a întâmpinat opoziţie din partea reprezentanţilor administraţiei publice locale ori a firmelor care îşi adjudecaseră contractele de achiziţie publică, inculpatul a recurs la diverse forme de intimidare, mergând până la ameninţări şi acte de violenţă.

La data de 18 februarie 2010, faţă de Dan Păsat s-a dispus urmărirea penală în legătură cu două infracţiuni de şantaj, iar la data de 28 iunie 2010 cercetările au fost extinse, fiind dispusă urmărirea penală faţă de Păsat şi sub aspectul celorlalte infracţiuni menţionate în cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici